Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators un tehnoloģiju inovāciju uzņēmums "LMT" ("Latvijas mobilais telefons") 2021. gadu noslēdza ar 246,74 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 8,3% vairāk nekā 2020. gadā, liecina provizoriskie dati.

LMT rentabilitāte jeb EBITDA sasniedza 80,38 miljonus eiro, kas ir par 9.7% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums veicis pēdējos 10 gados lielākās investīcijas infrastruktūrā, tīkla un tehnoloģiju attīstībā.

LMT turpināja investīcijas infrastruktūras, tīkla un tehnoloģiju attīstībā, ieguldot 33,6 miljonus eiro. Tas ļāva uzstādīt, paplašināt un modernizēt 479 bāzes stacijas. Tagad kopējais bāzes staciju skaits pārsniedz 1500. Tā kā viena no LMT prioritātēm ir 5G tīkla, tehnoloģiju un risinājumu attīstība, uzņēmums 2021. gadā uzstādīja vairāk nekā simts 5G bāzes stacijas. 5G internets tiek nodrošināts ne tikai rūteros, bet arī telefonos. LMT pieslēgumu skaits 2021. gadā pieaudzis par gandrīz 43 tūkst., sasniedzot vairāk nekā 1,35 miljonus.

"Visa pasaule sastopas ar sociālpolitiskiem un ekonomiskiem izaicinājumiem, un viens no problēmu risinājumiem ir pārdomāta viedo tehnoloģiju izmantošana visdažādākajās jomās, sākot no drošības un satiksmes uzraudzības līdz ražošanai un ikdienas saziņai. Moderno tehnoloģiju galvenais mērķis ir kāpināt produktivitāti visās tās iespējamās izpausmēs," atgādina "LMT" prezidents Juris Binde, uzsverot, ka "LMT" ilgtermiņā spēcina Latviju ar digitālajām zināšanām, jaudīgu tīklu un eksportspējīgiem produktiem. Pērn izsolē papildus esošajām 3500 Mhz frekvencēm iegūtās arī 700 Mhz un 1500 Mhz frekvences ļaus turpināt 5G ieviešanu un jaudīgu interneta nodrošināšanu plašākā teritorijā.

Lai veicinātu efektīvāku piektās paaudzes tīkla risinājumu ieviešanu Latvijā, LMT 2021.gadā iegādājās Baltijas datu pārraides tīklu un IT drošības risinājumu uzņēmumu grupu "Santa Monica Networks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!