Foto: Publicitātes foto

Aizvadītais gads Latvijas lielo tirdzniecības centru nozarei pandēmijas izraisīto ierobežojumu dēļ bijis kritisks. Tas, nozīmīgiem zaudējumiem mijoties ar tirdzniecības centra "Domina Shopping" īpašnieku iespaidīgām investīcijām, atspoguļojas arī tirdzniecība centra darbības rādītājos. Tāpēc šogad centrs plāno pakāpeniski atgūt iepauzēto un par galveno mērķi izvirza iekštelpu izklaides centra "Apollo/Skypark" atvēršanu.

"Pamatīgs lūzuma punkts – tā var raksturot tirdzniecības centru nozari otrajā pandēmijas gadā. Ilgstošais liegums strādāt vairumam veikalu, ielu tirdzniecība kā palīgā sauciens, nemitīga pielāgošanās jaunajiem un neprognozējami mainīgiem darbības formātiem un epidemioloģiskajām prasībām – tas viss bija ne vien emocionāli, bet arī finansiāli grūti. Tādējādi pērn "Dominas" apgrozījums, pircēju plūsma un čeku skaits kopsummā samazinājās par 26,9%. Vienlaikus 2021. gadā centra darbspējā un attīstībā ieguldīti vairāk nekā 10,2 miljoni eiro, kas ir lielākais ikgadējais investīciju apjoms kopš centrs pieder komercīpašumu pārvaldniekam "EfTEN Capital"," informē Dina Bunce, t/c "Domina Shopping" direktore.

Absolūti lielākā daļa jeb 9,5 miljoni eiro aizvadītajā gadā ieguldīti "Dominas" jaunuzbūvētā izklaides un atpūtas centra "Apollo/Skypark" izveidē (7000 m2), kura atvēršana sagaidāma pavasarī, noslēdzoties pandēmijas ierobežojumiem. Un virs 730 tūkstošiem eiro investēti dažādos tirdzniecības centra iekšējās un ārējas infrastruktūras uzlabojumos, to starpā – C puses autostāvvietu gaiteņu remonts, izklaides centra savienojamo gaiteņu izveide un norādes, jauni interjera elementi, uzlabotas ugunsdrošības un ūdens apgādes sistēmas, vairāki energoefektivitātes ISO projekti. Daudz ieguldīts arī Covid-19 epidemioloģiskas drošības nosacījumu realizācijā, piemēram, modernizēta apmeklētāju uzskaites sistēma, nodrošināta pastiprināta telpu dezinfekcija un palielināts apsardzes posteņu skaits.

Vēl aizvadītajā gadā "Dominā" īstenoti 19 sadarbības projekti kopā ar jaunajiem un esošajiem nomniekiem. Rezultātā atvērtas 11 jaunas tirdzniecības un klientu apkalpošanas vietas – "Jānis Roze" grāmatnīca, "MFD" veselības punkts, "Banknote" finanšu pakalpojumu filiāle, "Venipak" pakomāts, veikali – "Fix Price", "Lido", "MMOSA" un "Florindas zieds", tirdzniecības stendi "Take Berry", "AIOO", "Robert Smart". Savukārt astoņi līdzšinējie nomnieki, kā "Apranga", "OptiO optika, "Guess", "Pet City", "Tīrradnis", "Rovico", "Baltic.space" un "Tatoo Mosquito", ir rekonstruējuši savus veikalus vai mainījuši atrašanās vietu "Dominā".

"Investīcijas "Domina Shopping" attīstībā turpināsies arī šogad, taču mērenākā tempā – soli pa solim, kvartāls pēc kvartāla. Taču ir pilnībā skaidrs, ka mūsu galvenais 2022. gada mērķis būs iekštelpu izklaides centra "Apollo/Skypark" atklāšana," stāsta Dina Bunce.

Līdztekus, ieguldot ap 630 tūkstošiem eiro, šogad turpināsies arī tirdzniecības centra interjera atsvaidzināšana (rekonstrukcija un dizaina uzlabošana A, B un C2 ieeju daļās), tiks uzlabotas evakuācijas plānu un ugunsdrošības zīmes, modernizētas apkures un aukstā ūdens sistēmas, plānots arī ISO projekts apgaismojuma uzlabošanai u.c. tehniskās novitātes.

Sagaidāma arī vairāku jaunu nomnieku ienākšana "Dominā". Tuvāk vasarai plānots atvērt vairākus jaunus apģērbu un apavu veikalus, kā arī dažādus pakalpojumu sniedzējus.

"Domina Shopping" īpašnieks un pārvaldnieks kopš 2016. gada jūlija ir SIA "EfTEN Domina".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!