Foto: Pexels

Šobrīd sankciju sarakstos atrodamas 1220 personas no Krievijas, tostarp 846 iekļautas ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sarakstā, liecina "Lursoft" dati.

Atbildot uz Krievijas lēmumu neatvilkt savus bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas, ASV prezidents Džons Baidens šonedēļ paziņojis par vairāku Krievijas elites personu, banku un uzņēmumu iekļaušanu OFAC sankciju sarakstā.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka OFAC sankciju sarakstā 22.februārī, iekļautas vairāk nekā 50 personas, tostarp, "Eximbank", "Belveb Bank" un citas finanšu iestādes un to filiāles, tāpat arī futbola klubs "CSKA", "Elitnye Doma" OOO, "Alkes Treid" OOO u.c. uzņēmumi, kā arī vairākas personas – Vladimirs Kirijenko, Pjotrs Fradkovs, Denis Bortnikovs.

Pienākums veikt klientu izpētes procesu un pārliecināties, vai pret sadarbības partneri un ar to saistītajām personām nav vērstas sankcijas, attiecināms uz ikvienu darījumu, atgādina "Lursoft". Lai šo procesu padarītu ērtāku un ātrāku, Lursoft vienkopus nodrošina piekļuvi sankciju sarakstam, apvienojot tajā aktuālo informāciju par Latvijas, ANO, ES, Apvienotās karalistes OFAC sankciju sarakstos iekļautajām personām, organizācijām, uzņēmumiem un transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!