Foto: Pixabay

Šobrīd valsts pārvaldes institūcijas organizē koordinētu atbalsta sniegšanu Ukrainai un Ukrainas pilsoņiem, un Ekonomikas ministrija (EM) ir komunikācijā ar Latvijas uzņēmējiem un uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, lai apzinātu iespējas sniegt tūlītēju palīdzību, sagādājot pirmās nepieciešamības preces nosūtīšanai uz Ukrainu, nodrošinot ar izmitināšanu Ukrainas bēgļus, kā arī apzinot Latvijas uzņēmēju gatavību nepieciešamības gadījumā piedāvāt darba vietas Ukrainas pilsoņiem, atgādina EM.

"Turpinām saņemt zvanus no uzņēmējiem, kuri ir gatavi ziedot pārtikas, medicīnas, higiēnas un citas preču grupas, sniegt naktsmītnes un nepieciešamības gadījumā arī dot darbu Ukrainas pilsoņiem. Divu dienu laikā jau 451 uzņēmums ir piedāvājis reālu atbalstu. Atgādinu, ka to var joprojām darīt caur izveidotajiem atbalsta konktaktpunktiem. Kopā ar Iekšlietu un Aizsardzības ministrijām veicam koordinētu sadarbību, lai operatīvi šo palīdzību nogādātu Ukrainai," uzsver ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Līdz 27. februāra rītam 99 Latvijas uzņēmumi iesnieguši informāciju par vakancēm, kuras varētu piedāvāt Ukrainas iedzīvotājiem. Uzņēmumi piedāvā plašu spektra brīvās darba vietas – mežstrādnieki, sabiedriskās ēdināšanas darbinieki, izglītības iestāžu darbinieki, dažādi būvniecības specialisti, šuvējas, lauksaimniecības sektora darbinieki, kokapstrādes speciālisti, kā arī mehāniķi, metinātāji, autoatslēdznieki, utt.

Tāpat līdz 27. rītam 59 uzņēmumi no visas Latvijas pauduši gatavību ziedot dažādas pirmās nepieciešamības preces, ilgāk uzglabājamas pārtikas preces, higiēnas un medicīnas preces, apģērbu, degvielu, autoķīmijas preces, arī autotransportu un sakaru un saziņas līdzekļus, kā arī bezatlīdzības izmitināt bēgļu ģimenes.

Līdz 27. februāra rītam 293 tūristu mītnes visā Latvijā paudušas gatavību uzņemt bēgļus no Ukrainas. Visvairāk palīdzību piedāvājušas tūristu mītnes Rīgas pilsētā, Tukuma novadā, Madonas novadā, Liepājā un Dienvidkurzemes novadā, kā arī Siguldas un Ventspils novadā. Tūristu mītnes bēgļu izmitināšanai var piedāvāt dažāda lieluma dzīvojamās platības, sākot no vienas gultas vietas istabām līdz četru un vairāk gultasvietu numuriem.

Foto: Ekonomikas ministrija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!