Foto: Publicitātes foto

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītājs "Elko grupa" neveic piegādes uz Krieviju un izskata iespējas iziet no Krievijas tirgus, "Delfi Bizness" pavēstīja kompānijā.

Tajā skaidro, ka kopš karadarbības sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi IT iekārtu un sadzīves tehnikas piegādes Krievijas tirgum.

""Elko grupa" respektē un ievēro visas gan uz sadarbības partneriem, gan uz produktiem, gan uz norēķiniem attiecinātās sankcijas. Šo sankciju rezultātā piegādes ķēdes darbība un preču kustība uz Krieviju ir apturēta," teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā medijiem.

Šobrīd ar finanšu un juridisko ekspertu palīdzību tiek izstrādāti varianti, kā "Elko grupa" koncernam izstāties no Krievijā reģistrētiem aktīviem likumā noteiktajā kārtībā un pildot visas saistības pret obligāciju turētājiem, finanšu un citiem partneriem.

Uzņēmumā uzsver, ka šis process ir juridiski sarežģīts, un "Elko grupa" iespējas detalizēti komentēt šīs aktivitātes ir ierobežotas vērtspapīru tirgu regulējošo likumu un noteikumu dēļ.

"Elko grupa" ir atrodama Ukrainas Ārlietu ministrijas izplatītajā sarakstā ar lielākajām ārzemju kompānijām, kas, par spīti Krievijas iebrukumam Ukrainā un kara noziegumiem, izlēmušas palikt Krievijas tirgū. Starp šiem uzņēmumiem ir arī tādi kā "Burger King", "LG Electronics", "Michelin", "Pirelli" un citi.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka ar Krieviju saites sarāvuši vairāk nekā divsimt starptautisko zīmolu. Starp tiem ir gan tehnoloģiju gigants "Apple", gan arī ASV maksājumu karšu kompānijas "Mastercard" un "Visa", kuras paziņojušas, ka pārtrauc darbību Krievijā. Tāpat, lai gan sākotnēji lielie ASV zīmoli - "Coca Cola", "McDonald's" un "Starbucks" - nesteidza ar paziņojumiem par Krievijas pamešanu. Tomēr sabiedrības spiediens un, iespējams, bažas par sankciju netiešajām sekām uz biznesu, piespieda uzņēmumus apturēt darbību Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!