Foto: Publicitātes foto

Lietuvas valsts energokoncerna "Ignitis grupe" meitasuzņēmums "Ignitis Renewables" pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrējis vēl divas jaunas kompānijas, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp otrdien, 29.martā, Uzņēmumu reģistrā iegrāmatota SIA "IGN RES DEV1", bet trešdien, 30.martā, reģistrēta SIA "IGN RES DEV2". Abām kompānijām pamatkapitāls ir 500 000 eiro, un "Ignitis Renewables" ir to vienīgā īpašniece.

Gan "IGN RES DEV1", gan arī "IGN RES DEV2" vienīgā valdes locekle ir Erika Ščiogoleva.

Kompāniju juridiskā adrese ir Cēsu iela 31 k-3.

Jau vēstīts, ka šogad 16. februārī "Ignitis Renewables" reģistrēja Latvijā SIA "Ignitis Renewables Latvia". Minētās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, un "Ignitis Renewables" ir tās vienīgā īpašniece. Arī "Ignitis Renewables Latvia" vienīgā valdes locekle ir Ščiogoleva.

Atbilstoši kompānijas statūtiem "Ignitis Renewables Latvia" darbības veidi ir elektroenerģijas sadale, elektroenerģijas tirdzniecība, ēku būvniecība, būvniecības projektu izstrādāšana, elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecība, pārējā inženierbūvniecība, būvlaukuma sagatavošana, elektroinstalācijas ierīkošana, sava nekustama īpašuma pirkšana un pārdošana, kā arī sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Tāpat ziņots, ka šogad 25.janvārī "Ignitis grupe" valde nolēma dibinās Latvijā meitasuzņēmumu. "Tiek lēsts, ka pēc tam, kad būs nodibināts jaunais uzņēmums, tiks radīts vienkāršāks, ātrāks un efektīvāks veids, kā darboties Latvijas atjaunojamās enerģijas tirgū, un tas nostiprinās grupas spēju attīstīt zaļās enerģijas ģenerēšanas portfeli," paziņojumā biržai "Nasdaq Vilnius" iepriekš skaidroja "Ignitis grupe" pārstāvji.

Pagājušā gada augustā "Ignitis grupe" informēja, ka iegādājusies trīs izstrādes stadijā esošus vēja parkus ar plānoto kopējo jaudu 160 megavatu. Kopējā provizoriskā investīciju summa šajos projektos ir līdz 200 miljoniem eiro. Iecerēts, ka vēja parku būvdarbi sāksies ap 2024. vai 2025.gadu, bet to darbības sākšana paredzēta no 2025. līdz 2027.gadam.

"Ignitis grupe" pamatdarbība ietver elektroenerģijas un gāzes sadales tīklu darbību, kā arī atjaunīgās enerģijas ražošanas jaudu attīstību. Koncerns pārvalda arī stratēģiski svarīgus elastīgus ražošanas aktīvus, piegādā elektroenerģiju un gāzi patērētājiem, nodrošina saules, e-mobilitātes, energoefektivitātes risinājumus un citus viedos energopakalpojumus mājsaimniecībām un uzņēmumiem.

Koncerns darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Somijā. "Ignitis grupe" akcijas kotē "Nasdaq Vilnius" oficiālajā sarakstā. Kompānijas kapitālā 73% akciju pieder Lietuvas valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!