Foto: Publicitātes attēli

Latvijas lidsabiedrība "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") parakstījusi vienošanos, lai no "Ukraine International Airlines" nomātu vienu Boeing 737-900ER lidmašīnu, portāls "Delfi" uzzināja lidsabiedrībā.

Lidmašīna un tās apkalpe sākot no šā gada 1. maija īstermiņā veiks lidojumus "airBaltic" maršrutu tīklā.

"airBaltic" nolēmusi īstermiņā iznomāt papildu lidmašīnas, ņemot vērā globālo piegādes ķēžu problēmu radītos izaicinājumus.

Šāds lēmums sniedz lidsabiedrībai iespēju nodrošināt plānoto lidojumu grafiku.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādījis, ka "Ukraine International Airlines" bijis "uzticams ilgtermiņa "airBaltic" partneris. Šis ir ļoti smags laiks Ukrainas iedzīvotājiem un valsts nacionālajai lidsabiedrībai. Uz laiku iznomājot viņu lidmašīnu mēs arī nodrošinām īstermiņa darbu "Ukraine International Airlines" darbiniekiem."

Ukrainas aviokompānijas tirdzniecības viceprezidents Sergejs Fomenko paudis pateicību "airBaltic" par to, ka Ukrainas lidsabiedrība izraudzīta kā "kapacitātes nodrošinātājs" savam tīklam. "Šāda starptautiskās aviācijas sadarbības rīcība ir ļoti simboliska un svarīga," viņš atzinis.

"airBaltic" 2021. gadā pārvadāja 1,628 miljonus pasažieru, kas ir par 21,4% vairāk nekā 2020. gadā, kā arī kāpināja apgrozījumu.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!