Foto: Publicitātes foto
"BaltCap Private Equity Fund II" (BPEF II) ir vienojušies par specializētā sūknēšanas pakalpojumu uzņēmuma SIA "Uprent Group" pārdošanu uzņēmumam "Renta Group Oy".

"Renta Group" ir Somijā bāzēts celtniecības mašīnu un iekārtu nomas uzņēmums ar vairāk nekā 100 specializēto nomas punktu un 1000 darbinieku Skandināvijā un Eiropā. "BaltCap" pārdod kapitāla daļas kopā ar pārējiem uzņēmuma mazākuma daļas dalībniekiem, "Renta Group" iegādājoties 100% uzņēmuma kapitāla daļu.

BPEF II veica investīcijas "Uprent Group" 2016. gadā. Investīciju perioda laikā uzņēmums veiksmīgi palielināja savu nomas punktu skaitu Baltijā un Polijā un paplašināja savu pakalpojumu klāstu, ieviešot jaunus un ilgtspējīgus tehnoloģiskos risinājumus sūknēšanas pakalpojumu tirgū.

"BaltCap" partneris Sandijs Āboliņš-Ābols skaidro, ka šī bija unikāla iespēja finansiāli atbalstīt motivētus uzņēmuma dibinātājus un vadības komandu, palīdzot kļūt par nozīmīgu nozares spēlētāju Baltijas valstīs un Polijā. "Komandai bija ļoti skaidrs stratēģiskās attīstības mērķis kļūt par tirgus līderi specializētu sūknēšanas pakalpojumu tirgū, koncentrējoties uz augstas pievienotās vērtības pakalpojumiem un risinājumiem dažādu šķīdumu pārsūknēšanai un atūdeņošanai. Mēs bijām daļa no veiksmīga izaugsmes procesa, kura norises laikā uzņēmums paplašināja savu ģeogrāfisko tvērumu un paaugstināja savu profesionalitātes līmeni. Esam pateicīgi uzņēmuma vadībai un tā dibinātājiem, kas padarīja šo investīciju par veiksmīgu," viņš uzsver.

"Mūsu ieskatā specializētie sūknēšanas pakalpojumi ir pievilcīgs industriālās tehnikas nomas segments, kurā "Uprent" ir izteikts tirgus līderis Baltijas valstīs un Polijā. Mums ir prieks apvienot spēkus kopīgai izaugsmei ar šo profesionālo uzņēmumu un tā talantīgo un profesionālo komandu, ar kuru kopā saskatām ievērojamu turpmākās izaugsmes potenciālu," komentē "Renta Group" valdes priekšsēdētājs Kari Aulasmā (Kari Aulasmaa).

Savukārt "Uprent" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Egle neslēpj, ka tieši "BaltCap" pieredzējušās komandas atbalsts ļāva uzņēmumam sekmīgi pārvarēt tam kritiskās attīstības fāzes, kur bija gan tirgus izaugsmes, gan krituma posmi. "Mēs šo darījumu uzskatām par augstu atzinību savai līdzšinējai darbībai. Būt daļai no "Renta Group" nākotnē nodrošinās iespēju augt ģeogrāfiski, turpināt paplašināt pakalpojumu klāstu, vairot tehniskās iespējas un turpināt profesionālo attīstību," viņš piebilst.

Darījumā pārdevējus konsultēja finanšu pakalpojumu uzņēmums "Superia Corporate Finance" un juridisko pakalpojumu sniedzējs "Cobalt". Darījuma vērtība un citas detaļas netiek atklātas.

"BaltCap Private Equity Fund II" (BPEF II) ir privātā kapitāla fonds, kurš investē naudu inovatīvos uzņēmumos Baltijas jūras reģiona valstīs, koncentrējoties uz daļu izpirkšanas un tirgus konsolidācijas investīciju iespējām. BPEF II izveidots sadarbībā ar Eiropas Investīciju fondu, kurš savukārt darbojas Baltijas Inovāciju fonda ietvaros (BIF). BIF ir kopēja Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Eiropas Investīciju fonda sadarbības iniciatīva. Pārējie BPEF II investori ir ERAB, Baltijas valstu pensiju un investīciju fondi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!