Foto: Privātais arhīvs
"Mana znota šašliks ir izslavēts tālu aiz mūsu ģimenes robežām. Tie, kam palaimējies šo gardumu nobaudīt, saka, ka ir ļoti labs un prasa recepti," teic mūsu lasītāja Laila Rudzone.

::recepte::

Gaļu un sīpolus liek traukā un kārtīgi saspaida, lai no sīpoliem izdalās sula.

Pievieno un iemīca pārējās sastāvdaļas.

Uzliek gaļai slogu un pirms grilēšanas vismaz 12 stundas notur marinādē.

Kad šašliks izcepts, Laila to iesaka baudīt, ietinot svaigā salātlapā, papildinot ar adžikas mērci.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 kgcūkgaļas kakla karbonāde, sagriezta gabaliņos4 kgsīpoli, nomizoti, sagriezti gredzenos3 citroni, nomizoti, sagriezti šķēlēs1 buntīte diļļu1 letiķis (9%)300 mlolīveļļa1 paciņa maltu melno piparu1 paciņa paprikas pulvera4 ĒKcukurs (ar kaudzīti)4 ĒKsāls5 lauru lapas

Sagatavošana

1

Gaļu un sīpolus liek traukā un kārtīgi saspaida, lai no sīpoliem izdalās sula.

2

Pievieno un iemīca pārējās sastāvdaļas.

3

Uzliek gaļai slogu un pirms grilēšanas vismaz 12 stundas notur marinādē.

4

Kad šašliks izcepts, Laila to iesaka baudīt, ietinot svaigā salātlapā, papildinot ar adžikas mērci.

  • Te atradīsi recepti uzlabotai tomātu mērcei šefpavāra Māra Astiča gaumē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!