Foto: Publicitātes foto
Vēja turbīnu apkopju veicējs "Aerones" piesaista 30 miljonus ASV dolāru izaugsmes kapitālu, lai paplašinātu savu darbību pasaulē, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kapitāls tiks izmantots, lai palīdzētu uzņēmumam apmierināt strauji augošo pieprasījumu vēja turbīnu apkopes tirgū. Finansējums ļaus "Aerones" paplašināt tehniskās un pārdošanas funkcijas, palielināt uz vietas izvietoto robotu apkalpes komandu skaitu, paplašināt klātbūtni strauji augošajos tirgos Āfrikā un Austrālijā, kā arī tirgū ieviest jaunus pakalpojumus.

Finansēšanas kārtu kopīgi vada jauni investīciju partneri "Lightrock" un "Haniel", tajā piedalījās arī "Blume Equity", kā arī esošie investori "Change Ventures", "Metaplanet" un Mantas Mikuckas.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, "Aerones" robotizētie vēja turbīnu apkopes risinājumi ir līdz sešām reizēm ātrāki, par 40% efektīvāki un daudz drošāki nekā tradicionālie risinājumi, kuros izmanto sertificētus industriālā alpīnisma tehniķus, kas ir lēnāki un nespēj darboties sliktos laika apstākļos. "Aerones" patentētais modulārais robotizētais risinājums tagad ļauj uzņēmumam sniegt pilnu inspekcijas (ārējās vizuālās, iekšējās, zibens aizsardzības, ultraskaņas), apkopes (krāsošana, ledus atgrūdošais pārklājums, lāpstiņas un torņa tīrīšana) un remonta (vadošās kants) pakalpojumu komplektu.

Šobrīd uzņēmums apkalpo klientus, kas pārstāv 50% no pasaules vēja enerģijas jaudas, tostarp tādus vadošos operatorus kā "NextEra", "GE", "Vestas", "Enel" un "Siemens Gamesa". Pašlaik uzņēmums darbojas Ziemeļamerikā, Eiropā un Dienvidamerikā. Pērn pieprasījums pēc uzņēmuma pakalpojumiem ir vairāk nekā trīskāršojies.

SIA "Aerones Nordic" reģistrēta 2018.gadā un tās pamatkapitāls ir 6,205 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 496 213 eiro un zaudējumi - 1,488 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Aerones Engineering".

"Aerones Engineering" reģistrēta 2007.gadā un tās pamatkapitāls ir 8,413 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā bija 1,161 miljons eiro un peļņa - 136 955 eiro. "Aerones Engineering" pieder ASV reģistrētajai "Aerones Inc.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!