Foto: Publicitātes foto

Minerālmēslu pārkraušanas kompānija SIA "Riga fertilizer terminal", kura saistīta ar sankcionēto Krievijas uzņēmēju Dmitriju Mazepinu, 2021. gadā apgrozīja 22,2 miljonus eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmums pēc nodokļu nomaksas nopelnīja nepilnus 5,9 miljonus eiro, liecina "Lursoft" pieejamais uzņēmuma gada pārskats.

2021. gadā SIA "Riga fertilizer terminal" pārkrāva 1,3 miljonus tonnu kravu, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir par 78 tūkstošiem tonnu mazāk.

Šobrīd uzņēmuma naudas līdzekļi ir iesaldēti kredītiestādē un maksājumi tiek veikti pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vispārējā saskaņojuma vai speciālām atļaujām.

Gada pārskatam pievienotajā vadības ziņojumā SIA "Riga fertilizer terminal" norādījusi, ka par uzņēmuma patieso labuma guvēju Latvijā reģistrēts Dmitrijs Mazepins, kurš pēc Krievijas bruņotā iebrukuma Ukrainā iekļauts sankciju sarakstos. Taču vēl pirms Mazepina iekļaušanas sankciju sarakstos, 2022. gada 1. martā "Riga fertilizer terminal" Kiprā reģistrēto mātes kompāniju "Uralchem Freight Limited" iegādājās Šveicē reģistrētais uzņēmums "Svizraa SA", attiecīgi arī "Uralchem Freight Limited" nosaukums tika mainīts uz "Svizraa Management Ltd". Pēc dalībnieku un patiesā labuma guvēju sastāvā veikti izmaiņu reģistrēšanas Kirpas uzņēmumu reģistrā, dokumenti izmaiņu veikšanai iesniegti arī Latvijas Uzņēmumu reģistrā. Taču Uzņēmumu reģistrs, pamatojoties uz Sankciju regulējumu, atteicies izskatīt iesniegtos dokumentus un veikt izmaiņas. SIA "Riga fertilizer terminal" par atteikšanos veikt izmaiņas pret Uzņēmumu reģistru iesniedzis prasību tiesā un sākts tiesvedības process.

SIA "Riga fertilizer terminal" reģistrēts 2009. gadā. "Lursoft" dati rāda, ka 2021. gadā uzņēmums bija darba devējs 98 strādājošajiem.

Šā gada 18. janvāri SIA "Riga fertilizer terminal" bija uzkrāts nodokļu parāds 49,8 tūkstošu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!