Foto: Publicitātes foto
Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijas (SIFFA) direktores pienākumus no 1. februāra pilda Vladislava Marāne, "Delfi Bizness" informēja asociācijā.

Marāne pēdējos gados pildījusi veselības ministra biroju vadītājas pienākumus, bijusi Rīgas mēra padomniece sabiedrības līdzdalības un sociālajā jomā, kā arī darbojusies kā konsultante pilsoniskās līdzdalības, dažādības vadības un stratēģiskās attīstības jomās.

SIFFA direktore Marāne atzīst, ka "viens no stratēģiski svarīgākajiem ilgtermiņa mērķiem būs finansējuma palielināšana veselības aprūpes pakalpojumu un inovatīvo zāļu pieejamības nodrošināšanai Latvijas sabiedrībai. Pēdējos gados sadarbībā ar valsts institūcijām šajā jomā ir paveikts milzīgs darbs, tomēr atsevišķām pacientu grupām, piemēram onkoloģijas slimniekiem, jaunu ārstēšanas metožu, modernāko tehnoloģiju un jaunāko medikamentu pieejamība arvien ir nepietiekama. Tāpat, sadarbojoties ar valsts institūcijām un citiem partneriem, nepieciešams mērķtiecīgi strādāt pie medicīnas jomas tehnoloģisko inovāciju ilgtermiņa politikas attīstības un īstenošanas Latvijā".

SIFFA ir dibināta 1996. gada janvārī. Tā apvieno 20 pasaulē vadošos zāļu ražotājus, kas izstrādā un pēta medikamentus. SIFFA galvenie mērķi ir rūpes par jaunākās paaudzes efektīvu zāļu pieejamību, farmaceitisko preču organizētā tirgus attīstības veicināšana, veselības aprūpes kvalitātes uzlabošana, ka arī izglītības un zināšanu līmeņa paaugstināšana ārstu, farmaceitu un iedzīvotāju vidū.

Pašlaik SIFFA apvieno 20 biedrus, kas pārstāv zāļu ražotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!