Foto: DELFI

2023. gada janvārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena pazeminājās par 0,2%, salīdzinot ar pagājušā gada decembri, rēķina nekustamo īpašumu kompānija "Arco Real Estate".

Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 914 eiro/m². Tomēr, salīdzinot ar 2022. gada sākumu, dzīvokļu cenas janvārī bija par 1,3 % augstākas.

Cenas nav mainījušās vai nedaudz samazinājušās arī Kaguros, Ogrē, Salaspilī, savukārt Jelgavā ir fiksēts neliels pieaugums – par 1%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena janvārī tur bija 744 eiro/m².

Kopš 2022. gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas pieauga par 9%. Jāpiebilst, ka, salīdzinot ar Rīgu, tai tuvējās pilsētās cenas janvārī ir bijušas salīdzinoši augstākas nekā pagājušā gada sākumā (Ogrē par 10%, Kauguros – par 9%, Salaspilī – par 6%).

Kā atzīmē "Arco Real Estate", pēdējos divos mēnešos cenu samazinājums Rīgā gan bija pavisam niecīgs. Daudzviet janvārī netika konstatētas jebkādas izmaiņas dzīvokļu cenās. Savukārt atsevišķos mikrorajonos konstatēts neliels dzīvokļu cenu pieaugums.

Pārsvarā lielākajos mikrorajonos cenas dzīvokļiem joprojām bija augstākas nekā 2022. gada sākumā. Lielākais cenu pieaugums kopš pērnā gada sākuma novērots Teikā (+ 6%). Savukārt citās apkaimēs, piemēram, Ķengaragā, Imantā, Purvciemā un Pļavniekos cenas pazeminājās, salīdzinot ar 2022. gada sākumu,

Augstākās cenas janvārī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena mēneša laikā nemainījās - 1104 eiro/m². Zemākā vidējā cena janvārī bija Bolderājā – 700 eiro/m², kas janvārī arī nemainījās.

Piedāvājumu skaitam Rīgas lielākajos mikrorajonos aizvadītā gada pēdējā ceturksnī bija lejupslīdoša tendence. Tomēr, kā jau raksturīgi gada sākumā, piedāvājumu skaits janvārī strauji palielinājās, un tas pakāpās virs 1500 atzīmes. Rīgas lielākajos mikrorajonos piedāvājuma līmenis bija krietni augstāks nekā pirms gada (+67 %).

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, kompānija secina, ka lielākais piedāvājumu skaits janvārī bija Purvciemā, savukārt mazākais – Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Āgenskalnā (par 69%). Piedāvājumu skaits janvārī saglabājās stabils Imantā. Janvārī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Imantā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!