Foto: Publicitātes foto
Igaunijas kapitāla saules enerģijas uzņēmums "Smartecon" paplašinoties ienāk Latvijas tirgū. Darbības izvēršana ir stratēģisks solis tā attīstībā, lai nostiprinātu pozīcijas Ziemeļeiropas reģionā, ziņo kompānija.

Uzņēmumiem ir viens no straujāk augošajiem Igaunijā, tas ir īstenojis vairāk nekā 1000 atjaunojamās enerģijas projektu dažādās Eiropas valstīs. 2023. gadā "Smartecon" plāno Latvijā uzstādīt saules enerģijas stacijas, kuru kopējā jauda būtu 40 megavati (MW).

Uzņēmums ir pārliecināts, ka tā paplašināšanās Latvijā palīdzēs gan privātajam, gan publiskajam sektoram samazināt arvien pieaugošās elektroenerģijas patēriņa izmaksas un atkarību no fosilā kurināmā. "Smartecon" ir lielas ambīcijas paplašināties Baltijas reģionā un lēmums investēt Latvijā ir stratēģiski pamatots un pārdomāts solis, uzsver tā līdzdibinātājs Magni Kure.

"Zaļās enerģijas izmantošana, atbrīvojoties no fosilā kurināmā, ir neizbēgama un nepieciešama rūpniecības un biznesa attīstības daļa. Uzņēmumi vēlas samazināt savu ekoloģisko pēdu un paši ražot elektroenerģiju savām vajadzībām. Desmit gadu laikā esam uzkrājuši milzīgu pieredzi atjaunojamās enerģijas un saules paneļu uzstādīšanas jomā, ko tagad varam piedāvāt arī Latvijas tirgum. Esam jau pārauguši Igaunijas robežas un kādu laiku strādājam ārpus tās. Latvijā ir mūsdienīga biznesa vide, kas balstīta uz mums tuvām vērtībām, tādēļ nešaubos, ka būsim noderīgi gan biznesa videi, gan sabiedrībai kopumā," viņš klāsta.

"Smartecon" ir uzstādījis vairāk nekā 50 MW spēkstacijas visā Igaunijā un ir viens no lielākajiem uzņēmumiem, kas piedāvā atjaunojamās enerģijas risinājumus.

Kompānija strādā ar starptautiski atzītiem un pārbaudītiem augstākās kvalitātes produktiem. Tās mērķis ir klientiem sniegt pilna servisa pakalpojumu, papildina "Smartecon" Latvija vadītājs Mārtiņš Sūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!