Foto: LETA

SIA "Rīgas ūdens" padomes priekšsēdētājs atstājis amatu, "Delfi Bizness" informēja Rīgas domē.

Ņemot vērā Kleinberga izteikto vēlēšanos un abpusējo vienošanos par pilnvarojuma tiesisko attiecību pirmstermiņa izbeigšanu, dalībnieku sapulce ir atsaukusi viņu no"Rīgas ūdens" padomes locekļa amata.

Dalībnieku sapulces lēmums ir stājies spēkā.

Šobrīd "Rīgas ūdens" padome darbosies divu locekļu sastāvā, un ar padomes lēmumu par padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju ievēlēta padomes locekle Dace Ljusa.

"Rīgas ūdens" padomes reglaments nosaka, ka padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

Kleinbergs par “Rīgas ūdens” padomes locekli ievēlēts 2020. gada septembrī ar pilnvarojuma termiņu līdz 2025. gada 7. septembrim. Viņš kļuva par “Rīgas ūdens” padomes priekšsēdētāju 2021. gada janvārī, un viņa atbildības joma bija stratēģiju izstrāde un ieviešana, korporatīvā pārvaldība un pārmaiņu vadība.

Jau vēstīts, ka šā mēneša sākumā Kleinbergs tika atbrīvots no VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāja amata.

"Latvijas tranzīta nozare pēdējo gadu laikā ir piedzīvojusi spēcīgas turbulences, un LDz, iespējams, ir viens no tiem Latvijas uzņēmumiem, kuram tādēļ ir nācies mainīties viskrasāk," 9. februārī medijiem skaidroja LDz padomes priekšsēdētājs Jānis Lange, piebilstot, ka LDz šo gadu laikā ir paveicis ļoti daudz – paaugstinājis kopējo efektivitāti un samazinājis administratīvo slogu.

Tomēr, lai uzņēmums spētu ilgtspējīgi strādāt, tam ir pastāvīgi jādomā par efektivitāti, izmaksu optimizāciju un iespēju augt un attīstīties pat situācijās, kad atrast izaugsmes iespējas šķiet grūti vai teju neiespējami, norāda kompānijas padomes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!