Foto: LETA

Ievērojot prokurora brīdinājumā noteikto, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) valde uzsākusi visaptverošu pārbaudi par ilgtermiņa mežistrādes līgumu un 2013. gadā izveidotā ilgtermiņa mežistrādes līgumu pārveides procesa likumību, ekonomisko pamatotību, atbilstību labas pārvaldības principiem un LVM interesēm, portālu "Delfi" informēja LVM pārstāve Ilona Oša.

Kā informē Oša, LVM valde ir veikusi ilgtermiņa mežistrādes līgumu pārveides procesa neatkarīgu pirmšķietamu juridisko izvērtējamu un secina, ka iespējams nav nodrošināts atklāts un godīgs IML pārveides process, kas atbilstu labas pārvaldības principiem.

Valde ir nolēmusi uzsākt visaptverošu auditu par ilgtermiņa mežistrādes līgumu un to pārveides procesu.

Arī Prokuratūra secina, ka 2013. gadā izvēlētais ilgtermiņa mežistrādes līgumu pārveides process nav bijis optimāls un apšauba vai LVM pārvaldes institūcijas līdz šim ir darījušas visu nepieciešamo, lai risinātu IML pārveidošanas jautājumu atbilstoši pārvaldes institūciju un publisko personu kapitālsabiedrību darbības principiem, tai skaitā attiecībā uz publisko iepirkumu rīkošanu.

“Uzņēmuma valdei ir svarīgi nodrošināt efektīvu pārvaldību, racionālu un ekonomisku pamatotu resursu izmantošanu, ievērojot visaugstākos labas korporatīvās pārvaldības standartus. Valde
bez vilcināšanas veica pārbaudi, kuras rezultātā esam lēmuši uzsākt visaptverošu auditu un informēsim sabiedrību par tās rezultātiem,” norāda LVM priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Laika periodā līdz 2013. gadam LVM valdes un padomes pieņemtie lēmumi ir cēlonis pašreizējai situācijai par ilgtermiņa mežistrādes līgumu un ilgtermiņa mežistrādes līgumu pārveidi, kā arī prokuratūras secinājumiem. Par valdē pieņemtajiem lēmumiem tiks informēta uzņēmuma padome, informē Oša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!