Foto: Privātais arhīvs
Vadošo darbinieku izdegšana uzņēmumos un valsts iestādēs Latvijā šobrīd ir ļoti izplatīta problēma, turklāt bieži vien cilvēki sevi līdz šādam stāvoklim noved paši, satraucošo ainu iezīmē līderības eksperte Katrīna Ošleja. Viņa mudina vadītājus spēt nolaist zemāk sev izvirzītās prasības un atcerēties parūpēties arī par sevi – par savu ķermeni, attiecībām ar tuvajiem cilvēkiem, garīgo attīstību.

Vadītāji mēdz izvirzīt nereālistiskas gaidas – gan pret sevi, gan pret citiem. Taču tāds perfekcionisms var rezultēties nopietnās veselības problēmās. Pat visperfektākais uzņēmums nav tā vērts, uzsver eksperte.

Vienlaikus izdegšana arī mudina uzdot jautājumu par dzīves prioritātēm. Pārmērīga nodošanās darbam var maskēt to, ka patiesībā privātajā dzīvē cilvēks jūtas ļoti vientuļš.

"Delfi Bizness" Katrīnu Ošleju uz sarunu aicināja pirms nākamnedēļ gaidāmās konferences "Novatore Impact Summit", kurā viņa stāstīs par līderības attīstīšanu.

Cilvēciskie izaicinājumi

Runājot par personīgajiem izaicinājumiem, ar kuriem saskaras vadītāji Latvijā (dažāda līmeņa uzņēmumu un iestāžu vadītāji un uzņēmēji), Ošleja kā galveno izceļ tieši izdegšanu, piebilstot, ka tā gan nav nekas jauns, jo aktuāla jau vairākus gadus. "Gandrīz astoņdesmit procenti manu klientu – vadītāji, ir kaut kādā mērā izdeguši. Tas patiešām ir ļoti izplatīti, tāda kā pandēmija," viņa raksturo.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!