Foto: Publicitātes attēls

"Tele2" apgrozījums pirmajā ceturksnī pieaudzis par 15%, salīdzinot ar aizvadītā gada attiecīgo laika periodu, un sasniedzis 42,1 miljonu eiro, "Delfi Bizness" pavēstīja kompānijā.

Kompānijā skaidro, ka apgrozījuma pieaugumu veicināja gan pieaugošais klientu skaits, gan arī ieņēmumu pieaugums no pakalpojumu un viedierīču pārdošanas.

Savukārt uzņēmuma EBITDAaL (peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, un pēc nomas) šī gada pirmajā ceturksnī bija 17,5 miljoni eiro, kas ir par 19,4% vairāk nekā gadu iepriekš. "Tele2" rentabilitātes rādītājs sasniedza 41,5%.

"Lai arī šī gada pirmajos mēnešos sasniedzām apmierinošus rezultātus, īpaši salīdzinot ar aizvadītā gada pirmo ceturksni, kad sākās plaša mēroga Krievijas iebrukums Ukrainā un valdīja nenoteiktība un satraukums, uz nākotni tomēr raugāmies piesardzīgi. Inflācijas spiediens ir jūtams, un redzam, ka daļa klientu kļūst apdomīgāki lēmumos, pamatīgāk izvērtē pakalpojumu nepieciešamību, kā arī izvēlas tikai tos produktus, kas ir viņiem vispiemērotākie. Vienlaikus ir novērojama viedierīču tirgus segmentācija un daļa klientu izvēlas arvien dārgākas un jaudīgākas ierīces," stāsta "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

2023. gada pirmajā ceturksnī vairāk nekā divas reizes ir palielinājušās arī uzņēmuma investīcijas attīstībā, sasniedzot 3,9 miljonus eiro. "Pirmajos mēnešos aktīvi izvērsām 5G tīklu pilsētās un ārpus tām, pirmie starp Latvijas operatoriem ieviesām inovatīvo VoWiFi tehnoloģiju, kas klientiem būtiski uzlabos iespēju saņemt kvalitatīvākus balss sakarus tieši iekštelpās, kur mobilo sakaru signāls mēdz būt svārstīgs, kā arī izveidojām jaunu klientu apkalpošanas sistēmu digitālajā vidē, nodrošinot klientiem lielākas ērtības," piebilst Vancovičs.

"Tele2" apgrozījums 2022.gadā bija 165,803 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,9% - līdz 33,106 miljoniem eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī.. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!