Foto: LETA

Ceļu būves firma SIA "Binders" 2022. gadā apgrozījusi 86,97 miljonus eiro, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats "Lursoft". Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir par 4,39% mazāk. Joprojām lielāko daļu uzņēmuma apgrozījuma veidoja valsts un pašvaldību pasūtījumi, taču pirmais lielais publiskās privātās partnerības projekts "Ķekavas apvedceļa izbūve" arī nodrošinājis būtisku ieņēmumu daļu.

"Lursoft" Multi atskaites dati rāda, ka pagājušajā gadā ceļu būves firma turpinājusi strādāt ar zaudējumiem, pērn tiem palielinoties līdz 2,82 miljoniem eiro.

Pagājušajā gadā SIA "Binders" bija darba devējs 454 darbiniekiem, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 3,21 miljonu eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 1,74 miljonus eiro.

"Gan kara darbības, gan ekonomisko sankciju dēļ tika izjaukta iepriekš funkcionējošā materiālu un izejvielu piegāžu sistēma no Ukrainas, Krievijas un Baltkrievijas. Tas nozīmē, ka ļoti īsā periodā uzņēmumam bija jāatrod citi materiālu, izejvielu piegādātāji un īsā laikā jāizveido stabila piegāžu loģistika no citiem piegādātājiem Eiropā un ārpus tās. Deficīta dēļ būvmateriālu un asfalta ražošanai nepieciešamo izejvielu, materiālu cenas auga iepriekš neprognozējamos apjomos. Papildu šiem sadārdzinājumiem, pasaulē strauji auga arī energoresursu izmaksas, kas būtiski ietekmēja arī būvniecības nozares galvenās pozīcijas," vadības ziņojumā norādījis SIA "Binders".

Tajā norādīts, ka materiālu pieejamības problēma un dažādu izejvielu, kā arī energoresursu cenu dramatisks kāpums bija iemesls tam, ka būvniecības izmaksas sasniedza tādus apmērus, ka 2022. gada pavasarī, sākoties jaunajai ceļu būvniecības sezonai, SIA "Binders" bija jautājuma priekšā, vai vispār spēs izpildīt aktuālās līgumsaistības pret pasūtītājiem.

Ceļu būves firma SIA "Binders" 2022. gadā strādāja un realizēja vairāk nekā 70 dažādus projektus.

SIA "Binders" reģistrēts 1993. gadā. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Normunds Luste un Alvis Tanbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!