Foto: Unsplash
Tūlīt tiks novākta jaunā graudu raža, un prognozes par tās kvalitāti un apjomu ir sliktas. Turklāt šāds sausums iepriekš nav bijis, tādēļ tūlītēju risinājumu situācijas glābšanai nav. Nozares pārstāvji uzsver, ka visdrīzāk arī citos gados laikapstākļi būs nelabvēlīgi, tāpēc jādomā par risinājumiem ilgākā termiņā. Pastāv vairāki varianti, ko iespējams ieviest, lai ārējo apstākļu ietekme būtu mazāka.

"Neskatoties uz lietavām iepriekšējā nedēļā, esošais mitrums nespēj mazināt sausuma radītos zaudējumus," norāda lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" valdes loceklis Ģirts Ozols. Sausums ietekmējis lauksaimniekus visā Latvijā, taču smagākā situācija ir Vidzemē, lieli zaudējumi būs arī daļā Latgales un Kurzemes.

Sliktā raža visdrīzāk ietekmēs arī graudu cenas.

Šāds sausums iepriekš nav bijis, tādēļ tūlītēju risinājumu situācijas glābšanai nav. Nozares pārstāvji uzsver, ka visdrīzāk arī turpmāk laikapstākļi būs nelabvēlīgi un svārstīgi, tāpēc jādomā par risinājumiem ilgākā termiņā. Pastāv vairāki varianti, ko iespējams ieviest, lai ārējo apstākļu ietekme būtu mazāka.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!