Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Eksporta panākumu pamatā ir smags darbs, fanātisms un nelokāma ticība savam produktam, bet arī veiksmei ir nozīme, sarunā ar "Delfi Bizness" saka čipsu "Long Chips" ražotāja SIA "Pērnes L" īpašnieks Laimonis Radziņš.

"Long Chips" pasaules slavu, pavisam negaidot, palīdzējusi kaldināt arī amerikāņu aktrise Sāra Džesika Pārkere, turklāt par baltu velti.

"Long Chips" pasaules slavu, pavisam negaidot, palīdzējusi kaldināt arī amerikāņu aktrise Sāra Džesika Pārkere, turklāt par baltu velti.

SIA "Pērnes L" pārtikas ražošanā (patlaban uzņēmums ražo čipsus un eļļu) darbojas kopš 1992. gada. Ilgus gadus tas produkciju nodrošina ne vien vietējam tirgum, bet arī eksportē. Eksporta valstu skaits mērāms vairākos desmitos, un Latvijā paliek mazāk kā 10% no saražotā. Produkcija aizceļo arī uz tik tāliem tirgiem kā ASV, Dienvidamerika, Austrālija un Dienvidāfrika.

Jautāts, kas ir pamatā "Long Chips" eksporta panākumiem, Radziņš teic: "Tas ir apzināts, fanātisks 12 līdz 14 stundu darbs sešas dienas nedēļā vairāk nekā 30 gadu garumā, kā arī liela ticība un pārliecība par savu produktu. Tas ir arī nemitīgs ikdienas darbs pie produkta pilnveidošanas, jo pasaulē viss mainās, un tu ej laikam līdzi. Tāpat arī kvalitāte. Lai spēlētu pasaules tirgū, produktam ir jābūt vakar, šodien un rītdien vienādam. Tam visam ir jābūt, bet var arī neizdoties, jo jābūt ir arī laimes zaķītim."

"Long Chips" īpašnieks saka, ka šobrīd, no šī brīža rakursa, par panākumiem runāt ir vieglāk, bet, ja atceras uzņēmējdarbības sākumu, tad to var raksturot pat kā dramatisku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!