Foto: LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" pašlaik vēl nav pieņēmis nekādus lēmumus attiecībā uz prāmja "Romantika" tālāko darbību, tāpēc šobrīd nav plānots atsākt darbību no Rīgas, "Delfi Bizness" pavēstīja uzņēmuma pārstāve Katri Linka.

Septembra sākumā aģentūra LETA, atsaucoties uz somu biznesa laikrakstu "Kauppalehti", ziņoja, ka "Tallink", kas pērn kuģi "Romantika" iznomāja vismaz uz nākamajiem trim gadiem Nīderlandes uzņēmumam "Holland Norway Lines", nomas līgumu lauzis pirms termiņa

"Līguma izbeigšana ir saistīta ar partnera finansiālajām grūtībām, un mēs vēlējāmies nodrošināt, ka atgūsim savus kuģus pirms iespējamā bankrota," informēja "Tallink".

Katri Linka "Delfi Bizness" uzsvēra, ka "Tallink Grupp" kā uzņēmums joprojām atgūstas pēc krīzes perioda Covid-19 uzliesmojuma un kara Ukrainā dēļ. Klientu skaits turpina atjaunoties.

"Taču mēs vēl neesam pilnībā atguvušies, lai gan tendence palielināties ceļojumu skaitam pa jūru ir pozitīva," viņa atzina.

Kopumā pieprasījums pēc ceļojumiem Baltijas jūrā esot augsts, un visi "Tallink" pašlaik apkalpotie maršruti ir ļoti pieprasīti.

Igaunijas-Somijas maršrutā ik gadu pārvadā vislielāko grupas pasažieru skaitu.

"Šobrīd uzņēmums joprojām koncentrējas uz galveno maršrutu rentabilitātes palielināšanu, kurus mēs pašlaik apkalpojam," pauda Katri Linka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!