Foto: Viesturs Radovics, DELFI

SIA "NMS laboratorija" pievienosies SIA "Centrālā laboratorija" – šāds lēmums pieņemts pēc Konkurences padomes (KP) lēmuma atļaut SIA "Centrālā laboratorija" iegādāties visas NMS kapitāldaļas ar visiem aktīviem.

Tādējādi SIA "Centrālā laboratorija" var pabeigt iesākto darījumu par NMS iegādi, lai pār to iegūtu vienpersonisku izšķirošu ietekmi. Pēc darījuma pabeigšanas un attiecīgo izmaiņu veikšanas komercreģistrā plānots NMS iekļaut un pievienot SIA "Centrālā laboratorija".

Apvienošanās mērķis ir sniegt Latvijas iedzīvotājiem laboratorijas pakalpojumu servisu, modernizēt laboratorijas aprīkojumu, nodrošinot iedzīvotājiem izmeklējumu veikšanu uz vēl modernākām un precīzākām iekārtām, nodrošināt ātrāku pakalpojumu sniegšanu un rezultātu saņemšanu.

Apvienojoties abiem uzņēmumiem, abu laboratoriju mediķu komanda turpinās kopā attīstīt laboratorijas automatizācijas procesus, digitālos risinājumus un mākslīgā intelekta ieviešanu testēšanas procesos.

"Laboratorijas lielums ir svarīgs elements, lai nodrošinātu veiksmīgu laboratorijas attīstību un efektīvāk izmantotu personāla un citus resursus. Apvienotā laboratorija būs vēl vairāk automatizēta un digitalizēta, lai kļūtu vēl konkurētspējīgāka pieaugošās globālās konkurences apstākļos. Kopā ar "NMS laboratorijas" komandu ir iespējams izvirzīt vēl augstākus nākotnes mērķus," uzsver SIA "Centrālā laboratorija" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

SIA "Centrālā laboratorija" pieņem analīzes 86 filiālēs, kas atrodas visā Latvijā. Laboratorijā strādā vairāk nekā 650 darbinieku.

SIA "NMS laboratorija" apgrozījums pērn sasniedza 5,66 miljonus eiro, bet peļņa bija 264 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 151 darbinieks.

SIA "Centrālā laboratorija" apgrozījums 2021. gadā sasniedza 69,158 miljonus eiro, bet peļņa 21,7 miljonus eiro. Uzņēmumā strādāja 743 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!