Foto: Zane Bitere/LETA

Bijušās ekonomikas ministres, tagadējās Saeimas deputātes Ilzes Indriksones iecerēto tūrisma mītni Talsu pievārtē būvēs uzņēmums SIA "Erteks", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

"Erteks" uzvarēja sešu pretendentu vidū ar piedāvāto līgumcenu 235 090 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.


"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka Indriksone projekta īstenošanai cer saņemt arī Eiropas Savienības (ES) atbalstu, ko izmaksātu Lauku atbalsta dienests (LAD).

Pirmo reizi informācija par Indriksones izsludināto iepirkumu, kurā viņa meklēja būvnieku projektam "Bezrūpīgas atpūtas mītnes izveidošana ceļotājiem Talsu paugurainē", IUB mājaslapā tika publicēta šā gada 5. aprīlī – laikā, kad Indriksone vēl bija ekonomikas ministre. Iepirkumā par uzvarētāju augustā tika pasludināts SIA "RRB būvserviss", kas tūrisma mītni bija apņēmies uzbūvēt par 239,5 tūkstošiem eiro. Tomēr septembra sākumā iepirkuma procedūra tika pārtraukta, jo norādītais darbu izpildes datums – 2024. gada 5. aprīlis – neļauj kvalitatīvi paveikt visus projektā paredzētos darbus.

Otro reizi Indriksones iepirkums tika izsludināts 15. septembrī – pēdējā dienā, kad viņa vēl atradās ekonomikas ministres krēslā. Tomēr arī šis iepirkums tika pārtraukts, jo bija pieteicies nepietiekams skaits atbilstošu pretendentu.

Informācija par Indriksones iepirkumu tūrisma mītnes būvniecībai IUB mājaslapā 23. oktobrī tika publicēta jau trešo reizi. Šim iepirkumam izpildes termiņš noteikts nākamā gada 30. oktobris.

LAD "Delfi Bizness" iepriekš skaidroja, ka Indriksones projektu dienests apstiprināja šā gada 24. februārī, bet tā īstenošana jāveic līdz 2025. gada 20. februārim. Projekta pieteikuma attiecināmās izmaksas ir 100 000 eiro, no kura publiskais finansējums jeb ES daļa ir 60 tūkstoši eiro.

Vienlaikus apstiprinātais finansējums nenozīmē, ka par šādu summu arī projekts tiek īstenots. Šobrīd vēl nekādi maksājumi Indriksones projektam no LAD nav veikti.

Pēc tam, kad iepirkums būs noslēdzies un tā rezultāti tiks iesniegti LAD, dienestā vērtēs iepirkuma dokumentāciju. Tad var mainīties izmaksu summas, ņemot vērā iepirkuma rezultātus. Arī projekta īstenošanas gaitā ir iespējamas izmaiņas un summa var tikt koriģēta atbilstoši tām.

Pati Indriksone "Delfi Bizness" iepriekš nekomentēja, cik viesiem būs paredzēta tūrisma mītne, kā arī tiešā veidā neatbild uz citiem jautājumiem par to. Viņa vien īsziņā atraksta, ka "Latvijas iedzīvotāji var īstenot uzņēmējdarbības ieceres un, manuprāt, tas ir labs ieguldījums Latvijas izaugsmē".

Indriksone arī norādīja, ka iecere par tūrisma mītnes attīstīšanu ir jau daudzus gadus lolota un vēl ir tikai pašā īstenošanas sākumposmā. "Ja mums izdosies to īstenot, uzaicināšu Jūs par to uzrakstīt," atbildēja viņa.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!