Foto: LETA

Atjaunojamās enerģijas uzņēmums un neatkarīgais elektroenerģijas ražotājs "Sunly" piesaistījis no "Swedbank" 22 miljonus eiro sešu saules parku būvniecībai. Finansējums ļaus īstenot projektus, kuru kopējā jauda sasniegs 52 MW, tādējādi kļūstot par līdz šim lielāko "Swedbank" ieguldījumu saules parku attīstībai Latvijā.

Paredzēts, ka visi seši saules paneļu parki pilnā apmērā sāks darboties jau 2024. gadā.

Parku jauda svārstās no 4 MW līdz 13 MW, kopā veidojot 52 MW portfeli, un to lokācija nosedz teju visu Latvijas teritoriju. Divi no parkiem atradīsies Bauskas novadā, trešais – Jelgavas novadā, divi no tiem arī Vidzemē: netālu no apdzīvotas vietas – Barkavas, Madonas novadā un pie Alūksnes pilsētas, kā arī Kurzemē – Liepājas ezera apvidū.

"Šis solis ļauj ambiciozi skatīties uz nākotnes iecerēm attiecībā uz Baltijas valstu un Polijas apgādi ar atjaunojamo enerģiju, kur "Sunly" ir ambiciozi plāni," norāda Toms Nāburgs, "Sunly" izpilddirektors Latvijā.

Kopumā šobrīd "Sunly" izstrādes procesā Latvijā ir vairāki saules un vēja enerģijas projekti, kas spēs saražot aptuveni 2TWh elektroenerģijas.

"Sunly" ir atjaunojamās enerģijas uzņēmums un neatkarīgs elektroenerģijas ražotājs, kas 2019. gadā dibināts Igaunijā. Uzņēmums attīstīta liela mēroga saules, sauszemes un atkrastes vēja enerģijas, kā arī enerģijas uzglabāšanas projektus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!