Foto: Privātais arhīvs

"Ļoti vēlos mudināt vairāk lepoties ar Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) nozari, jo tam ir pamats," sarunā ar "Delfi Bizness" uzsver programmatūras izstrādātāja "Helmes Latvia" vadītājs Viesturs Bulāns.

Pirmos soļus tehnoloģiju nozarē viņš pats spēra 2008. gadā, ekonomiskās krīzes radīto izaicinājumu laikā, 2009. gadā nonāca mediju vidē, bet jau 2010. gadā atgriezās IT jomā uz palikšanu.

Vēlme palīdzēt sabiedrībai un savai valstij uzņēmuma vadītāju motivējusi pievienoties Zemessardzei. Lai uzlādētos un gūtu pozitīvas emocijas, viņš dodas dabā un brauc ar motociklu.

SIA "Helmes Latvia" vienīgais īpašnieks ir Igaunijas kompānija "Aktsiaselts helmes". 2022. gadā Latvijas IT nozares spēlētāja apgrozījums sasniedza 8 673 243 eiro, bet peļņa pēc nodokļiem – 2 054 352 eiro.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Ņemot vērā pieredzi IT jomā un vadošos amatos kopumā, jāsaka, ka esmu nonācis punktā, kad ar prieku varu dalīties zināšanās un pieredzē ar citiem, bet vienlaikus joprojām turpinu mācīties un pilnveidoties, lai varētu sniegt vēl vairāk gan komandai, gan klientiem un sadarbības partneriem.

Ikdienā visvairāk sacenšos pats ar sevi, jo ticu, ka tikai tā var kļūt par labāku sevis versiju. Vienmēr cenšos saskatīt iespējas, pat tur, kur to šķietami nav. Nebaidos no izaicinājumiem, patiesībā – nereti tos tieši meklēju, jo, izaicinot sevi, mēs sekmējam izaugsmi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!