Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas minerālmateriālu ražotājs "Saulkalne S" uzņēmuma ilgtspējas programmas ietvaros ir uzsācis saules paneļu parka izbūves projektu Saulkalnē, lai savu ražotni nodrošinātu ar zaļo enerģiju. Saules enerģijas parka paredzētā jauda būs 250 kW, un to plānots pabeigt 2024. gada sākumā.

Savukārt, Latgalē, Ciblas pagastā, beidzot karjera "Kalngals" izstrādi, "Saulkalne S" ir uzsākusi tā apmežošanu. Šogad iestādīts egļu mežs trīs hektāru platībā.

Uzņēmumu grupas "Saulkalne S" vadītājs Juris Seilis norāda: "Šogad viens no uzņēmuma galvenajiem attīstības virzieniem bija ilgtspējas programmas īstenošana, padarot minerālmateriālu ražošanu un ieguvi videi draudzīgu. Un reizē kļūsim arī patstāvīgāki un mazāk atkarīgi no energoresursu cenu svārstībām. Mums kā ražojošam uzņēmumam tas ir ļoti būtiski."

"Veicam arī autoparka modernizāciju, iegādājoties ekonomisku un videi draudzīgu tehniku. Uzņēmums sāk pāreju uz hibrīdtehniku karjeros, kas samazinās gan CO2 "pēdu", gan arī degvielas patēriņu par apmēram 30%," stāsta Seilis.

Kopumā 2023. gadā ilgtspējas programmas ietvaros dažādu videi draudzīgu iniciatīvu īstenošanai "Saulkalne S" ir investējusi vairāk nekā 500 tūkstošus eiro.

Foto: Publicitātes foto

"Saulkalne S" kopējais grupas apgrozījums 2022. gadā palielinājās par 11,5%, sasniedzot 11,3 miljonus eiro.

Minerālo materiālu ieguves un ražošanas uzņēmums "Saulkalne S" ir dibināts 1995. gadā Saulkalnē. Uzņēmums piedāvā dolomīta, smilts un kaļķakmens produktus – minerālos aizpildītājus, kaļķošanas materiālus augsnes uzlabošanai, barības sastāvdaļu dzīvniekiem un putniem, dolomīta un grants šķembas un maisījumus betoniem, asfaltbetoniem un ceļu būvei, kā arī mazgātas dabīgās un kvarca smiltis dažādam pielietojumam.

"Saulkalne S" uzņēmumu grupā ietilpst divi meitasuzņēmumi – "Salenieku dolomīts" un "Vidzemes kvarcs".

SIA "Saulkalne S" patiesie labuma guvēji ir Natālija Lavrinoviča un Juris Seilis, liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!