Foto: Shutterstock

Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas vidējā cena Latvijā samazinājās par 57% un bija 46,97 eiro par megavatstundu (MWh), "Delfi Bizness" informēja "Latvenergo" pārstāvji.

Pagājušajā nedēļā elektroenerģijas cenas samazinājās visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. Visās Baltijas valstīs nedēļas vidējā elektroenerģijas cena bija 46,97 eiro par MWh, kas vienoti saruka par 57%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

Savukārt "Nord Pool" sistēmas nedēļas vidējā cena saruka par 48% un bija vidēji 42,22 eiro par MWh.

Kā skaidro "Latvenergo", elektroenerģijas cenu samazinājumu galvenokārt veicināja vēja izstrādes kāpums, kas Ziemeļvalstīs bija 44%, bet Baltijā – 100% lielāks pret iepriekšējās nedēļas datiem. Turklāt elektroenerģijas pieprasījums Ziemeļvalstīs bija par 3% zemāks nekā nedēļu iepriekš, savukārt Baltijas reģionā tas saruka par 8%, ko ietekmēja garākas svētku brīvdienas un gaisa temperatūra, kas bija siltāka par normu.

Tāpat ietekmi uz elektroenerģijas cenām Baltijā atstāja izstrādes pieaugums hidroelektrostacijās 2,6 reizes, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, ko galvenokārt noteica ūdens pieteces kāpums Daugavā. Tikmēr enerģijas plūsmas uz Baltiju samazinājās par 12%, salīdzinot ar iepriekšējās nedēļas datiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!