Foto: Publicitātes attēli

Rīgā, Remtes ielā 21, pie Kārļa Ulmaņa gatves, sākas jaunākā "Lidl" veikala būvdarbi, informē uzņēmuma pārstāvji.

Iepriekšējo mēnešu laikā šajā vietā aktīvi tika demontēti vecie angāri un teritorija attīrīta no būvgružiem.

Jaunā "Lidl" projektu izstrādājušas "Diānas Zalānes projektu biroja" arhitektes, bet būvniecību veiks "Selva būve" celtnieki.

Foto: Publicitātes attēli

Remtes ielas "Lidl" ēka būs gandrīz 2300 m2 liela ar vairāk nekā 1400 m2 plašu tirdzniecības zāli. Jaunā veikala projektā paredzēts veidot īpaši stiklotu un izgaismotu ēkas fasādes risinājumu.

Veikala apkārtējās teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai tiks iestādīti vismaz 1150 dažādi košumkrūmi un koku lielstādi.

Kopējais jaunā veikala projektā veikto investēto apjoms, kā arī tā precīzais atklāšanas datums un laiks tiks paziņoti vēlāk.

Mazumtirgotājs SIA "Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022. gada 1. marta līdz 2023. gada 28. februārim, strādāja ar 442,378 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 4,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka vairākkārt un bija 3,847 miljoni eiro.

No pārtikas, dzērienu un tabakas tirdzniecības "Lidl Latvija" pagājušajā finanšu gadā guva ieņēmumus 325,44 miljonu eiro apmērā, bet ieņēmumi no nespecializētās vairumtirdzniecības veidoja 104,807 miljonus eiro, ieņēmumi no uzņēmējdarbības veicināšanas palīgdarbības bija 7,465 miljonu eiro apmērā, ieņēmumi no uzglabāšanas un noliktavu saimniecības bija 3,951 miljons eiro, bet vēl 715 550 eiro gūti no nekustamā īpašuma izīrēšanas un pārvaldīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!