Foto: LETA

Sarežģītā ārējā vide, tostarp ekonomikas atdzišana, konkurences saasināšanās loģistikas sektorā un notiekošais karš Ukrainā būtiski ietekmējis "Omniva" biznesa un ekonomiskos rezultātus 2023. gadā, tādēļ uzņēmums plāno samazināt darbinieku skaitu, raksta "Delfi.ee".

Uzņēmums uzskata, ka, lai šogad un turpmāk nodrošinātu labākus rezultātus, ir jāsamazina izmaksas un līdz ar to arī darbinieku skaits. Šim nolūkam ir uzsākts kolektīvās atlaišanas process.

Kopumā uzņēmums plāno atlaist 75 darbiniekus.

Kolektīvā atlaišana skar dažādos amatos un struktūrvienībās strādājošos, un arī vairākas šobrīd neaizpildītās vietas paliks neaizpildītas. Šīs izmaiņas galvenokārt notiks gada pirmajos četros mēnešos.

Iespēju robežās tiks atbalstīti visi atlaistie darbinieki, apliecināja "Omniva".

"Mēs sadarbojamies ar Igaunijas arodbiedrībām un Bezdarba apdrošināšanas fondu, un mūsu personāla daļa atbalsta visus aizejošos darbiniekus jauna darba meklējumos," uzņēmuma gatavību palīdzēt aizejošajiem darbiniekiem apliecināja "Omniva" valdes priekšsēdētājs Marts Māgi.

"Darbaspēka samazināšana mums bija pēdējā iespēja, un pirms šī lēmuma pieņemšanas veicām rūpīgu uzņēmuma analīzi, lai apzinātu visas iespējas ietaupīt, lai darbinieki nebūtu jāatlaiž. Diemžēl ar šiem ietaupījumiem nepietika, tāpēc mums ar smagu sirdi jāsamazina darbinieku skaits," uzņēmuma soli komentēja Māgi.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka atlaišanas neattiecas tikai uz Igaunijas darbiniekiem, bet jau iepriekšējo mēnešu laikā ir pārskatītas arī "Omniva" Latvijas un Lietuvas struktūrvienību pozīcijas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!