Foto: Pixabay

Farmācijas kompānijai AS "Olainfarm" reģistrēta 882,85 tūkstošus eiro vērta komercķīla, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Ķīlas ņēmējs ir AS "Attīstības finanšu institūcija Altum". "Lursoft" izziņā lasāms, ka AS "Olainfarm" ieķīlājis saules paneļu parku ar jaudu 3,20 MW, kas atrodas Rūpnīcu ielā 5, Olainē.

Daiga Buča, AS "OIainfarm" komunikācijas vadītāja, "Delfi Bizness" skaidro, ka uzņēmuma investīciju projekts zaļās enerģijas izmantošanas paplašināšanā tiek īstenots pasākuma "Energoefektivitātes paaugstināšana uzņēmējdarbībā (ietverot pāreju uz atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju izmantošanu siltumapgādē)" atbalsta programmas ietvaros. Attiecīgi ķīla tiek nodrošināta atbilstoši programmas nosacījumiem un AS "Olainfarm" un "Altum" noslēgtajam līgumam.

Kopējās investīcijas saules paneļu parka izveidē sasniedz 3,56 miljonus eiro, no kurām 2,68 miljonus eiro veido AS "Olainfarm" investīcijas, bet pēc projekta realizēšanas pieejamais atbalsts no "Altum" būs 0,88 miljoni eiro.

Saules paneļu parka kopējā platība plānota 4,2 hektāri, un tajā tiks izvietoti apmēram 5400 saules paneļi. Ar saules palīdzību saražotā enerģija vasaras sezonā nodrošinās līdz 80% no uzņēmuma patērētās elektroenerģijas, bet vidēji gadā līdz 40%. Projektu plānots pabeigt 2024. gada vasarā.

AS "Olainfarm" pēdējos gados mērķtiecīgi investē energoefektivitātē, ilgtspējas un zaļās enerģijas risinājumos, ik gadu šiem mērķiem plānots atvēlēt vismaz 3 miljonus eiro, informēja Buča.

AS "Olainfarm" šobrīd ir reģistrētas trīs aktuālas komercķīlas, to kopējai nodrošinātā prasījuma maksimālajai summai sasniedzot 23,8 miljonus eiro.

AS "Olainfarm" apgrozījums 2022. gadā palielinājās līdz 113,5 miljoniem eiro. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 7,6%, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. 2022. gadā augusi arī farmācijas kompānijas peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas sasniegusi 18,14 miljonus eiro (+79,98%). Konsolidētais apgrozījums 2022. gadā sasniedzis 120,2 miljonus eiro, bet peļņa – 21,16 miljonus eiro.

"Operatīvi reaģējot uz ģeopolitiskās un ekonomiskās situācijas izaicinājumiem, koncerns 2022. gadā veica virkni pasākumu, lai izpildītu 2022. gada plānu. Ir ieviesta un attīstīta risku vadības politika, veiktas strukturālas izmaiņas, kā arī pārskatīti stratēģiskie mērķi turpmākai attīstībai un izaugsmei," norādīts AS "Olainfarm" vadības ziņojumā, piebilstot, ka koncerns turpina aktīvi darboties pie produktu realizācijas tirgu paplašināšanas un diversifikācijas.

Uzņēmums norāda, ka 2022. gadā koncerna ieņēmumu pieaugumu sekmēja plašs mārketinga aktivitāšu klāsts, efektīvs pārdošanas komandas darbs produktu virzībai realizācijas tirgos un mērķauditorijas paplašināšana.

Faktiskais koncerna veikto investīciju apjoms pārskata gadā veidoja 9,3 miljonus eiro, galvenokārt pētniecībā un attīstībā, ražošanas automatizācijā, laboratoriju modernizācijā un vides aizsardzības pasākumu nodrošināšanas jomā, tostarp pakošanas iekārtas automatizācijā, kas aizstāj roku darbu. "Olainfarm" norādījis, ka karadarbība Ukrainā ir būtiski ietekmējusi koncerna iespējas realizēt plānotās investīcijas 2022. gadā. Kopējās investīcijas pētniecībā un attīstībā aizpērn veidoja vairāk nekā 1,9 miljonus eiro.

AS "Olainfarm" produktu portfelis sastāv no vairāk nekā 60 gatavo zāļu formām, 19 aktīvajām farmaceitiskām vielām un 14 ķīmiskiem produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!