Fоtо: Publicitātes foto

Jau ceturto gadu ar "SEB bankas" atbalstu notiks jaunu biznesa ieradumu forums "Ilgbūtība". Tajā praktiskus risinājumus ilgtspējas nodrošināšanai uzņēmumos un publiskajā pārvaldē meklēs ap 350 uzņēmumu un organizāciju pārstāvju, kuri ikdienā strādā pie ilgtspējīgu projektu un ideju attīstības.

Forums notiks 29. februārī pasākumu centrā "Fantadroms", to būs iespējams vērot arī tiešraidē.

Savukārt dienu pirms foruma, 28. februārī, plkst. 14:30 "Delfi TV" studijā notiks diskusija, kurā piedalīsies gan ministriju, gan uzņēmēju pārstāvji.

"Norstat" 2024. gada janvārī veiktā pētījuma par ilgtspējas aktivitātēm Latvijas uzņēmumos rezultāti liecina par vidēji augstu uzņēmumu aktivitāti, ieviešot ilgtspējas risinājumus, proti, vismaz daļa no aptaujā iekļautajām ilgtspējas aktivitātēm dažādās darbības jomās – attiecībā uz vides ietekmi, sociālo atbildību un organizācijas pārvaldību, ir labi pārklātas Latvijas uzņēmumos, taču norāda uz uzlabojumu iespējamību kopējā uzņēmējdarbības vidē, vairojot dažādu prakšu un pieeju izplatību uzņēmumos.

Būtiski retāk šobrīd ilgtspējīgas uzņēmējdarbības principus ir ieviesuši uzņēmumi ar mazāku vidējo darbinieku skaitu.

Foruma "Ilgbūtība" pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt 11 ilgtspējas ekspertu un dažādu nozaru profesionāļu stāstus par dilemmām, ar kurām uzņēmumi saskaras, pieņemot ilgtspējīgus lēmumus, kā piemēroties piegāžu ķēžu dekarbonizācijas prasībām, kā notiek datu centru zaļināšana, kādas cilvēku prasmes nepieciešamas, ko no uzņēmumiem par ilgtspēju prasīs finanšu sektors, kā ilgtspējas jautājumus risināt mazos un vidējos uzņēmumos, kā arī par zaļajiem iepirkumiem un aprites ekonomiku un citām ilgtspējas tēmām.

Kā lektori uzstāsies Ieva Tetere, "SEB banka" vadītāja, Armands Beiziķis, SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs, Adriāna Kauliņa, "Tet" Ilgtspējas attīstības direktore, Artis Lapiņš, Iepirkumu uzraudzības biroja direktors, Agita Sprūde, "Sorainen" ESG prakses Latvijā vadītāja, zvērināta advokāte, Vita Breidaka, "Reitan Convenience" Latvia ilgtspējas vadītāja, Reinis Bērziņš, "Altum" valdes priekšsēdētājs, Ivars Šmits, tekstila nomas servisa uzņēmuma "Lindstrom" vadītājs Latvijā, Viktors Toropovs, "SEB bankas" Ilgtspējas attīstības vadītājs Latvijā, Ilze Garoza, ESG un ilgtspējas konsultāciju pakalpojumu vadītāja, "KPMG" Latvijā, Jone Sestakauskaite, "Neste" Ilgtspējīgu partnerību vadītāja Baltijā.

Foruma otrajā daļā notiks darbnīcas, kurās dalībnieki dalīsies pieredzē un strādās pie ilgtspējīgām iniciatīvām, idejām, rīcībām, ko mazie un vidējie uzņēmumi, kā arī publiskās pārvaldes organizācijas var ieviest savā darbībā.

Vairāk par forumu un lektoriem: www.ilgbutiba.lv


Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !