Ēka Rīgā, Vāgnera ielā 2, kas plašāk pazīstama, kā Fitinghofa nams, aptuveni pirms mēneša mainījusi īpašnieku - no "Skonto" grupas uzņēmuma SIA "Fitinghofa nams" ar zaļu aizsargtīklu apklāto namu Kalēju un Vāgnera ielas stūrī izsolē par 2,2 miljoniem ASV dolāru (ap 1,25 miljoni latu) iegādājies SIA "Valērija Barjera nekustamie īpašumi, šodien ziņo laikraksts "Dienas Bizness".
Jaunā īpašnieka dibinātājs Valērijs Barjers laikrakstam atzinis, ka pašreiz ir pāragri runāt par to, kā šis īpašums attīstīts. Līdz gada beigām plānots izstrādāt koncepciju, lai nams "kļūtu par skaistāko Vecrīgā".

"Dienas Bizness" atgādina, ka Barjers plašāk zināms kā maksātnespējīgās "Zemgales naftas", kas vēlāk pārveidota par "Zemgales degvielu", prezidents. Pērnā gada nogalē viņa vadītais SIA "Rīgas pasažieru termināls", kurā Barjeram pieder 5%, no Rīgas Brīvostas uz 30 gadiem iznomāja pasažieru ostu, vienlaikus saņemot galvojumu 12 miljonu latu lielam kredītam "Parekss bankā". Rīgas tiesu apgabala prokuratūra Ziemeļu rajona tiesā iesniegusi prasību atcelt šo galvojumu.

Laikraksts arī atgādina, ka Fitinghofa nams bija ieķīlāts "Parekss bankā", kas kopā ar izsoles organizētāja SIA "Takss" jau kopš pavasara sākuma mēģināja atrast jaunu īpašnieku šim nekustamajam īpašumam. Otru "Skonto" grupas uzņēmumam "Res Immobiles" piederošo īpašumu Vecrīgā, Kaļķu ielā 22, kas arī ieķīlāts "Parekss bankā", pārdot vēl nav izdevies.

Abi nozīmīgie nekustamie īpašumi tiek pārdoti, jo līdzšinējiem saimniekiem nepietiek līdzekļu to rekonstrukcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!