Šogad pirmajā ceturksnī no Eiropas Savienības (ES) valstīm Latvijā ir visstraujāk augušas darbaspēka izmaksas, liecina Eiropas statistikas biroja "Eirostat" apkopotie dati. Tie liecina, ka vidējās darbaspēka izmaksas vienā stundā Latvijā, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, ir augušas par 11,4%.
Nākamais lielākais pieaugums ir Slovākijā - 8,1%, kā arī Lielbritānijā - 6,7%. Igaunijā pieaugums ir 5,1%, bet par Lietuvu dati vēl nav pieejami. Savukārt vismazākais darbaspēka izmaksu kāpums pirmajā ceturksnī bijis Austrijā - 0,2%, Portugālē - 0,5% un Vācijā - 1,5%.

Tomēr, neraugoties uz straujo pieaugumu, Latvijā darbaspēka vidējās izmaksas ir vienas no zemākajām ES. Pēdējie "Eurostat" apkopotie dati liecina, ka darbaspēka vidējās izmaksas stundā Latvijā ir 2,42 eiro. Igaunijā tie bijuši 3,03 eiro stundā, bet Lietuvā - 2,71 eiro stundā. Vecajās ES dalībvalstīs darbaspēka vidējās izmaksas stundā bijušas 22,21 eiro. Tomēr šie dati ir samērā veci - par 2000.gadu - un kopš tā laika varētu būt mainījušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!