Foto: Shutterstock

Martā noslēdzies darījums starp Dienvidāfrikas Republikas banku "Capitec Bank" un finanšu tehnoloģiju uzņēmumu "AvaFin" par kontrolpaketes iegūšanu, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Uzņēmums "AvaFin" apkalpo aptuveni divus miljonus klientu piecās pasaules valstīs, ik mēnesi patērētājiem izsniedzot aptuveni 70 tūkstošus aizdevumu," pauž uzņēmuma "AvaFin" līdzdibinātājs Matīss Ansviesulis.

"Capitec Bank" kopējo akciju vērtība tirgū veido aptuveni 15 miljardus eiro, tā apkalpo vairāk nekā 21 miljonu klientu un nodarbina 15 tūkstošus darbinieku, un līdz ar darījuma finalizēšanu "Capitec Bank" kļuvis par "AvaFin", kura plānotais apgrozījums šogad ir 150 miljoni eiro, vairākuma daļu turētāju, tādējādi iezīmējot jauna posma sākumu abu uzņēmumu attīstībā.

Kā norāda "Capitec Bank" izpilddirektors, "AvaFin" kontrolpaketes iegūšana ir daļa no bankas starptautiskās paplašināšanās stratēģijas.

"Kontrolpaketes iegūšana ir stratēģiska iespēja dažādot mūsu ienākumu avotus un attīstīt mūsu klātbūtni ārvalstu tirgos – mūsu starptautiskās izaugsmes pieeja ir rūpīgi izsvērta. Tā vietā, lai iegādātos lielus uzņēmumus vai iegūtu jaunas banku licences, kas var būt dārgi un laikietilpīgi, mēs redzam "AvaFin" kā ideālu partneri – nelielu, elastīgu kredītuzņēmumu, kas darbojas vairākos tirgos; tam ir stingri kredīta principi un liels potenciāls, kā arī spējīga vadības komanda," kompānijas publiskajā paziņojumā darījumu raksturo "Capitec Bank" izpilddirektors Džerijs Forijs (Gerrie Fourie).

""AvaFin" vadības groži pēc darījuma noslēgšanas ar "Capitec Bank" ir nodoti drošās rokās, un ticu, ka uzņēmums piedzīvos jaunu izaugsmes lēcienu. Šis sniedz mums pārliecību turpināt radīt jaunus pakalpojumus un attīstīt finanšu tehnoloģiju uzņēmumus citos darbības virzienos, lai ar gadu gaitā gūto pieredzi sniegtu savu artavu nebanku sektora attīstībā kā Latvijā, tā citviet pasaulē. Šobrīd jau esam izveidojuši veiksmīgu sākotnējo sadarbību ar partneriem Tuvajos Austrumos un esmu drošs, ka arī šajā reģionā mūsu zināšanas tiks augstu novērtētas," akcentē "AvaFin" līdzdibinātājs Dāvis Barons.

Kā liecina informācija uzņēmuma mājaslapā, SIA "Avafin Latvia" iepriekš bija pazīstams kā SIA "Creamfinance Latvia". Uzņēmums dibināts 2012. gadā. Kompānija Latvijā strādājusi ar zīmoliem "Ladyloan", "Crediton" un "Creamcredit".

2022. gada nogalē, veicot zīmolu apvienošanu, uzņēmums sāka strādāt ar nosaukumu "AvaFin".

SIA "Avafin Latvia" ir daļa no "Avafin" grupas ("Avafin Holding Ltd").

"AvaFin" grupas produktu portfelī ietilpst īstermiņa aizdevumi, patēriņa kredīti, kredītlīnijas un kredītkartes.

Uzņēmums apkalpojis vairāk nekā 1 miljonu klientu 5 valstīs – Latvijā, Polijā, Čehijā, Meksikā un Spānijā.

Uzņēmums 2023. gada pārskatu vēl nav iesniedzis, bet 2022. gadā tas strādājis ar 4 miljonu eiro apgrozījumu un 267,6 tūkstošu eiro zaudējumiem, liecina "Lursoft" dati. Kompānijā strādāja 39 darbinieki.

Vienīgais kompānijas valdes loceklis ir Kaspars Dzirneklis. Vienīgais uzņēmuma īpašnieks ir Kiprā reģistrētā kompānija "Avafin Holding Ltd", bet patiesā labuma guvējus nav iespējams noskaidrot, liecina "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!