Foto: DELFI

2021. gadā Konstantīns Kuzikovs sāka investēt 50 eiro nedēļā. Mērķis ir desmit gadu laikā sasniegt kapitāla vērtību 36 000 eiro. Sākot no 2022. gada janvāra, Raivis Vilūns ir sācis investēt ienesīgākos, bet arī riskantākos finanšu instrumentos. 2023. gadā investoriem pievienojās "SEB Roboinvestora" portfelis, kas veic automatizētus ieguldījumus pasaules ETF. Kā veicas portfeļiem, jūs varat uzzināt šajā rakstā, bet par abu investoru plāniem un stratēģijām var uzzināt raidījumā "Nākotnes kapitāls".

"SEB Roboinvestora" portfeļa ienesīgums pārsniedza jau 19%

  • Investēts: 6635,53 eiro (izmaiņas 0 eiro)

  • Kapitāla vērtība: 7924,25 eiro (izmaiņas +21,87 eiro)

  • Investīciju ienesīgums: 19,42% (izmaiņas +0,33 p.p.)

Foto: DELFI

Iepriekšejā nedēļā nokrita ETF, kas ietver Eiropas, Āzijas un Japānas akcijas, kamēr ASV ETF piedzīvoja nelielu pieaugumu. Āzijas un Japānas ETFu kritumu izraisīja vāji ekonomikas dati no Ķīnas un bažas par globālo tirdzniecības spriedzi, kā arī investoru nedrošība par globālās ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos. Eiropas ETF kritumu ietekmēja augstā inflācija un Eiropas Centrālās bankas stingrā monetārā politika, kas radīja neskaidrības par turpmāko ekonomikas izaugsmi.

Pretēji tam, ASV ETF nelielo pieaugumu veicināja stabili ekonomikas dati un investoru pārliecība par spēcīgāku ekonomikas atveseļošanos, īpaši tehnoloģiju sektorā, kas uzrādīja pozitīvus rezultātus​

Kuzikova portfeļa ienesīgums 11,5%

  • Investēts: 6950 eiro (izmaiņas 50 eiro);

  • Kapitāla vērtība: 7736,02 eiro (izmaiņas -39,32 eiro), t.sk. akcijās 6139,76 eiro un 1596,26 eiro obligācijās;

  • Investīciju ienesīgums: 11,51% (izmaiņas -0,07 p.p.).

Kopš šī gada sākuma Kuzikova portfelis turpina pārspēt "S&P 500" indeksa izaugsmi. Nedēļas laikā starpība starp abiem portfeļiem samazinājās no 1,22 procentpunktiem līdz 0,83 procentpunktiem.

Foto: DELFI

Vilūna portfelis ap 24%

  • Investēts: 6900,55 eiro;

  • Kapitāla vērtība: 8596,78 eiro;

  • Investīciju ienesīgums: +24,58% (+0,3% par nedēļu).

Portfelis vēl aizvien turās uz kriptovalūtu ienesīguma. Baltijas akcijas turpina lēnu lejupslīdi, kamēr P2P sektors ir relatīvi mierīgs.

Izmaiņas portfeļos

Kas notika investoru portfeļos?

Kuzikova akciju portfeļa izmaiņas

Kuzikova akciju portfelī situācija pasliktinājās, un šobrīd jau trīs akcijas rāda negatīvu ienesīgumu, savukārt pārējās četrpadsmit akcijas turpina demonstrēt stabilu veiktspēju.

Foto: DELFI

Platformas uzskaites dati liecina, ka nesadalītā peļņa turpina pieaugt. Iepriekšējā nedēļā tā samazinājās no 1110 eiro līdz 1085 eiro.

Pēdējā nedēļā vērtības kritums tika konstatēts piecām akcijām. Lielāko ienesīguma pieaugumu sasniedza "Microsoft" ar +0,21% un "Netflix" ar +0,35%. Lielākais ienesīguma samazinājums bija "Nestle" ar -0,18% un "McDonald's" ar -0,31%.

Situācija ar Vilūna Baltijas akcijām ir šāda

  • Divas no divpadsmit pozīcijām uzrāda negatīvu tendenci - labākais rezultāts "Tallink Group";

  • Portfeļa sarukums -19,25%

  • Baltijas akciju tirgū, īpaši Rīgā, nav nekādu būtiski pozitīvu signālu un attiecīgi akciju cena arī paliek zema.

Foto: DELFI

Situācija ar Vilūna kriptovalūtu portfeli ir šāda:

Visas trīs kriptovalūtas - "Bitcoin","Solana" un "Ethereum" uzrāda vērtības kāpumu;

Lielākais vērtības kāpums ir Solana" (+200,79%).

Foto: DELFI

Šonedēļ Kuzikovs turpina ieguldīt obligācijās

Šonedēļ Kuzikovs turpina ieguldīt obligācijās. Iepriekšējā nedēļā viņš investēja obligācijās naudu, ko saņēma no Krājobligācijas.lv. 23. maijā Krājobligācijas.lv pārskaitīja 103,9 eiro, kas tiks ieguldīti "Delfin Group" obligācijās caur "Mintos" platformu.

Iknedēļas investīcija tika veikta divās akcijās: "Shell" un "Apple" akcijās. Šonedēļ krājobligācijas.lv veiks nākamo pārskaitījumu, un šo naudu kopā ar iknedēļas investīcijām Kuzikovs plāno investēt "AirBaltic" obligācijās caur "Interactive Brokers" platformu.

Foto: DELFI

Vilūns turpina papildināt Baltijas portfeli

"Esmu nedaudz palielinājis ieguldījumus P2P sektorā, visticamāk, ka nākamajās nedēļās turpināšu iegādāties Baltijas akcijas"

Raksts tapis sadarbībā ar "SEB Roboinvestoru"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!