Kustība "Par labu Latviju" trešdien nosūtījusi politiskajām partijām uzņēmēju prasības tautsaimniecības atjaunošanai, kurās iekļauts arī aicinājums paredzēt uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi par katru jaunradīto darba vietu, bet pie noteikta skaita jaunu darba vietu kompensēt uzņēmēju ieguldījumus infrastruktūrā un komunikācijās, informē kustības preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs.

Kustība sagaida, ka tuvākajā laikā vairākas partijas atbildēs par gatavību iekļaut uzņēmēju norādes savās priekšvēlēšanu programmās.

Dokumentā iekļauts 21 prasību punkts, kas pēc kustības domām, ir nozīmīgs darba devējiem un valsts tautsaimniecības atveseļošanai, piemēram, realizēt patiesu valsts pārvaldes decentralizāciju, nododot daļu valsts funkciju pašvaldībām, vienlaicīgi ļaujot tām iekasēt nevis 83%, bet 100% iedzīvotāju ienākuma nodokli un 50% uzņēmumu ienākuma nodokli, kā arī izbeigt jebkādu nodokļu paaugstināšanu un to iekasēšanu avansā.

Tikpat svarīgi ir nekavējoties panākt vienošanos ar starptautiskajiem aizdevēju par uzspiesto aizliegumu atcelšanu publiskās un privātās partnerības projektu īstenošanai, kas ir viens no nedaudzajiem ekonomikas atveseļošanas instrumentiem, kā arī vienoties ar Eiropas Komisiju par strukturālo fondu līdzekļu novirzīšanu valstij nozīmīgo infrastruktūras objektu realizācijā.

Kustība "Par Labu Latviju" dibināta 2010. gada 26. aprīlī un šobrīd tai pievienojušies vairāk nekā 4000 Latvijas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!