Foto: DELFI
Finanšu piramīdu veidotāju "MMM–2011"reklāmu izplatītājiem, kuri pēc reklāmu saskaņojuma laika beigāmtās Rīgas ielās nav noņēmuši, sastādīti protokoli, pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja palīdze IevaLuste.

Viņa norādīja, ka pašlaik Rīga pieturvietās vēl ir izvietotas piecas reklāmas, kurām ir beidzies saskaņojuma laiks. "Tā kā reklāmu atrašanos bija saskaņojuši to izplatītāji, protokoli ir sastādīti izplatītājiem," sacīja Luste un piebilda, ka maksimālais sods, kādu par reklāmu laicīgu nenoņemšanu būvvalde piemēro, ir viens tūkstotis latu.

"Tāpat Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) pēc reklāmu izvērtēšanas norādīja, ka tās ir neatbilstošas un ir jānovāc," uzsvēra Luste.

Jau vēstīts, ka "MMM–2011" reklāmas, kuru izvietošana pieturvietās bija saskaņota ar Rīgas pilsētas būvvaldi, 12.martā bija jānovāc. "Rīgā 20 pieturvietās no 5. līdz 11.martam bija izvietotas finanšu piramīdas "MMM–2011" reklāmas, taču šodien [pirmdien] tās ir jānovāc, jo tām ir beidzies saskaņojuma termiņš," iepriekš teica Luste.

FKTK decembra beigās vēstīja par kompānijas "MMM–2011", kuras dibinātājs ir Sergejs Mavrodi, nelicencētu pakalpojumu sniegšanu Latvijā un aicināja iedzīvotājus atturēties no sadarbības ar nelicencētu pakalpojumu sniedzēju. "MMM–2011" nelicencēto pakalpojumu reklāmu izvietojis Latvijas teritorijā, tostarp sabiedriskā transporta līdzekļos, aicinot Latvijas iedzīvotājus ieguldīt naudas līdzekļus šajā uzņēmumā.

90.gados Mavrodi agresīvās reklāmas kampaņās telekanālos aicināja Krievijas iedzīvotājus noguldīt naudu finanšu shēmā MMM, solot līdz 3000% lielu peļņu. Kompāniju MMM tiesa atzina par bankrotējušu 1997.gadā. 2007.gada 28.aprīlī Mavrodi tika piespriests četru gadu un sešu mēnešu cietumsods, bet par tā pirmo dienu tika uzskatīts aizturēšanas datums – 2003.gada 31.janvāris, un viņš no ieslodzījuma tika atbrīvots jau tā paša gada maijā. Mavrodi bija izvirzītas apsūdzības par finanšu krāpniecību, kuras dēļ noguldītāji zaudēja summu, kas līdzvērtīga vairāk nekā 50 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!