Foto: Publicitātes foto
"Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pērn cietis 19,47 miljonu latu zaudējumus, ko radīja AS "Latvijas Krājbanka" darbības apturēšana un bankrota procedūras sākšana, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LVRTC tirgzinības vadītāja Ilze Svikliņa.

Kā ziņots, LVRTC patlaban slēgtajā "Latvijas Krājbankā" bija noguldīti 25,4 miljoni latu.

Kopā ar aprēķinātajiem procentiem "Latvijas Krājbankā" noghuldītā summa sasniegusi 25,7 miljonus latu, informēja Svikliņa.

LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta gan norāda, ka uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir stabils, ko nodrošina 40,1 miljona latu pašu kapitāls.

"LVRTC ir iesniedzis kreditora prasījumu. Kritiski izvērtējot pieejamo informāciju par "Latvijas Krājbankas" finanšu stāvokli un sākto bankrota procedūru, vienīgais risinājums bija veidot uzkrājumus noguldījumu summai un aprēķinātajiem procentiem 100% apmērā. Kā jebkuram citam uzņēmumam vai iestādei līdzīgā situācijā, arī LVRTC šī gadījuma dēļ nācies pārskatīt ilgtermiņa projektu finansēšanas avotus," sacīja Bokta.

LVRTC apgrozījums pērn bija 8,1 miljons latu, kas ir par 13,6% vairāk nekā 2010.gadā.

"LVRTC pamata saimnieciskā darbība 2011.gadā kopumā vērtējama pozitīvi. Par aptuveni vienu miljonu latu pieaudzis uzņēmuma apgrozījums, pagājušā gadā jaunu pakalpojumu - virtuālo eParakstu, ciešā sadarbībā ar Satiksmes ministriju un nozares asociācijām pratām aizstāvēt Platjoslas projektu nacionālā un Eiropas Savienības mērogā, kā arī sākām būvēt vienu no Baltijā modernākajiem datu centriem," sacīja Bokta.

LVRTC apgrozījuma palielināšanās saistīta ar ieņēmumu pieaugumu, sniedzot televīzijas apraides, telekomunikāciju un infrastruktūras nomas pakalpojumus. Ieņēmumi no televīzijas apraides pakalpojumu sniegšanas pieauguši par 8%, no telekomunikāciju - par 16%, no infrastruktūras nomas - par 23%.

LVRTC ieņēmumi 2011.gadā sasniedza 16 miljonus latu, tostarp 8,1 miljona latu neto apgrozījums, 7 miljonu latu ieņēmumi no līdzdalības SIA "Latvijas Mobilais Telefons" kapitālā un 0,8 miljonu latu citi ieņēmumi.

Pērn veikta eParaksta infrastruktūras un pakalpojumu nodrošināšanas procesu optimizācija, līdz ar to sertifikācijas pakalpojumu nodrošināšanas izdevumi 2011.gadā bija divas reizes mazāki nekā 2010.gadā. Tāpat uzņēmums par 23% samazinājis administrācijas izmaksas.

LVRTC pirmsākumi saistīti ar radio vēsturi Latvijā, kas aizsākās 1924.gadā, kad Satiksmes ministrijas Pasta un telegrāfa virsvaldes sastāvā tika izveidota Radiocentrāle.

No 1996.gada LVRTC bija bezpeļņas valsts akciju sabiedrība, bet kopš 2004.gada 1.novembra - valsts akciju sabiedrība.

No 2010.gada vasaras LVRTC uztur "Lattelecom" virszemes ciparu televīzijas pārraides komercrežīmā. LVRTC atbild par e-paraksta pakalpojumu uzturēšanu un mārketingu kopš 2009.gada jūnija, kad to pārņēma no Latvijas Pasta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!