Foto: LETA

Latvija ir nolīgusi trīs bankas – "Barclays", "Deutsche Bank" un "JP Morgan" –, lai tās organizētu plānoto jauno starptautisko obligāciju emisiju, pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Oficiāls paziņojums, ka ir nolīgti emisijas organizatori, vēl nav izplatīts, norāda "Reuters".

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Valsts kase turpina vērtēt iespējas jau šogad izlaist nākamo starptautisko obligāciju emisiju.

"Pašlaik Valsts kase apsver iespējas, kā izmantot labvēlīgo tirgus situāciju un sagatavoties nākotnē plānotājām emisijām," teica Valsts kases preses sekretāre Elīna Krastiņa.

Viņa uzsvēra, ka lēmums par konkrētu emisijas laiku vai nosacījumiem būs atkarīgs no situācijas finanšu tirgū.

Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" oktobra sākumā sacīja, ka Latvija nākamo starptautisko obligāciju emisiju varētu izlaist jau šogad. "Tā kā mēs šogad jau esam emitējuši obligācijas [iepriekš plānotajā] viena miljarda ASV dolāru apmērā, tad, pēc bāzes scenārija, šogad emisijas vairs nav plānotas. Tajā pašā laikā pašlaik likmes tirgū ir vēsturiski zemos līmeņos. Tādēļ mēs apsveram iespējas kādu emisiju veikt ātrāk, proti, no tā, ko mēs plānojam nākamajam gadam, veikt emisiju jau šogad līdz gada beigām," viņš paskaidroja.

Latvija šogad 14.februārī emitēja piecu gadu obligācijas viena miljarda ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!