Foto: F64
Intensīvu eiro komunikācijas kampaņu plānots sākt nākamā gada maijā un īstenot līdz 2014.gada janvāra vidum, liecina ceturtdien valsts iestāžu darbiniekiem prezentētais pārskats par eiro ieviešanas komunikācijas jautājumiem.

Vairāki informatīvi pasākumi plānoti šā gada nogalē - semināri uzņēmējiem, valsts pārvaldes darbiniekiem, informācijas tehnoloģiju nozares pārstāvjiem, lauksaimniekiem, pašvaldību darbiniekiem. Plānotas arī tikšanās ar nevalstisko organizāciju un asociāciju pārstāvjiem, iecerēts arī izsludināt sabiedrisko attiecību koncepta iepirkumu.

No nākamā gada janvāra līdz aprīlim plānots izsludināt publiskos iepirkumus. Paredzēts, ka nākamā gada sākumā darbu varētu sākt arī informatīvais tālrunis par eiro.

Nākamā gada maijā iecerēts sākt komunikācijas kampaņas intensīvo fāzi, kas ilgs līdz 2014.gada janvāra vidum, bet pēc tam līdz 2014.gada beigām ilgs informatīvās kampaņas noslēguma fāze.

Informatīvās kampaņas laikā galvenās aktivitātes būs bezmaksas informatīvais tālrunis, semināri un konferences, mediju attiecības, tiešie pasta sūtījumi mājsaimniecībām un uzņēmējiem, filma par eiro bērniem un jauniešiem, kā arī metodoloģiskie materiāli skolotājiem.

Vairāki darbi sabiedrības informēšanai paveikti jau līdz šim, piemēram, izveidota eiro mājaslapa, tvitera konts, eiro komunikācijas birojs Finanšu ministrijā, kā arī izsludināts iepirkums par sabiedriskās domas pētījumu.

Kā ziņots, Latvija eiro vēlas pievienoties 2014.gada janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!