Foto: LETA
"Norvik bankai", kurai šogad septembra beigās kapitāla pietiekamības rādītājs tikai nedaudz pārsniedza minimāli noteikto apmēru, vēl ir gana laika strādāt pie kapitāla rādītāju paaugstināšanas, intervijā biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

"Process, kas attiecas uz kapitāla pietiekamības rādītājiem, joprojām turpinās ciešā komisijas uzraudzībā, un termiņš bankai, kurā strādāt pie šā jautājuma, vēl ir gana ilgs," norādīja Zakulis un piebilda, ka konkrētāk komentēt situāciju nevar, jo to neļauj likums. 

Viņš gan arī atzina, ka ir vairākas iespējas, kā bankas var risināt kapitāla jautājumu, tostarp iespējams palielināt pamatkapitālu, piesaistīt subordinēto kapitālu, atbrīvoties no sliktajiem aktīviem, kā arī samērot kopējā biznesa aktīvus ar kapitāla bāzi, jo ar zināmu kapitāla apmēru var atļauties tikai zināmu biznesa apmēru. "Tas ir tāpat, kā cilvēks ar noteiktu ienākumu līmeni var atļauties tikai noteiktu dzīves līmeni," paskaidroja Zakulis.

FKTK vadītājs piebilda, ka komisija papildu prasības "Norvik bankai" nav izvirzījusi.

Jau vēstīts, ka "Norvik bankai" septembra beigās bija zemākais kapitāla pietiekamības rādītājs starp Latvijas bankām ‒ 9,35%, bet, ņemot vērā FKTK pārbaudes rezultātus un bankas īstenotos pasākumus kapitāla stiprināšanai, bankas kapitāla pietiekamības rādītājs bija 8,19%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!