Foto: Arhīva foto

Pirmdien paredzētā par labu likvidējamajai AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") ieķīlātās lidmašīnas "Learjet 60" izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents, informēja bankas administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Uzņēmumam "Hosley Company Limited" patlaban piederošo lidmašīnu bija paredzēts izsolīt kā vienotu lietu kopība ar citu komercķīlas priekšmetu - "Postimus Limited" piederošiem 100% SIA "Simplejet LV" kapitāldaļu.

Kapitāldaļas ir vienu latu vērtas, bet lidmašīnas novērtējums ir 4,5 miljoni ASV dolāru, kas pēc Latvijas Bankas noteiktā ASV valūtas kursa 6.februārī bija 2 344 500 lati. Līdz ar to izsoles sākumcena bija noteikta 2 344 501 lats, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli 21% apmērā.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!