Foto: DELFI

Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) kopumā un sešas lielākās bankas individuāli jau ir pievienojušās uzņēmēju brīvprātīgajai iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs", parakstot memorandu un tādējādi apliecinot gatavību Latvijā ieviest eiro klientiem maksimāli draudzīgi, portālu "Delfi" informēja LKA.

Šīs bankas aptver 84% no kopējā Latvijas banku klientu skaita, rēķinot pēc LKA rīcībā esošajiem datiem. Banku pievienošanās iniciatīvai turpināsies.

Iniciatīva "Godīgs eiro ieviesējs" ir uzņēmēju brīvprātīga apņemšanās un solījums saviem klientiem nodrošināt godprātīgu un caurskatāmu eiro ieviešanu Latvijā, pārrēķinot savu pakalpojumu cenas no latiem uz eiro stingri pēc noteiktā maiņas kursa un ievērojot matemātiskos noapaļošanas principus.

Papildu šiem principiem bankas jau ir sākušas un turpinās apjomīgu klientu informēšanas darbu, lai nodrošinātu maksimāli ērtu, lētu un saprotamu latu nomaiņu pret eiro, uzsver LKA.

Pašlaik memorandam jau ir pievienojušās "Swedbank", "Nordea banka", "Latvijas Hipotēku un zemes banka", "DNB banka", "SEB banka" un banka "Citadele". Tāpat iniciatīvai pievienojas banku meitas uzņēmumi – līzinga kompānijas, ieguldījumu pārvaldes sabiedrības u.c.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!