Foto: Publicitātes foto

AS "Reverta" pēdējā maksājumā novembrī Valsts kasē ieskaitījusi 30,2 miljonus eiro jeb 21,2 miljonus latu, kas ir par 11,8 miljoniem eiro jeb 8,3 miljoniem latu vairāk, nekā paredzēts 2013.gada plānā.

Kopumā kopš 2010. gada 1. augusta "Reverta" Valsts kasei ir pārskaitījusi 157,8 miljonus eiro, samaksājusi valsts galvoto sindicēto kredītu 234 miljonu eiro apmērā, kā arī 10,6 miljonus eiro lielu procentu maksājumu par sindicētā kredīta izmantošanu.

"Reverta" valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams skaidro, ka lielākoties līdzekļus atgūstam no "Parex bankas" reiz izsniegto kredītu restrukturizācijas, taču līdz ar ekonomiskajām pārmaiņām no "Reverta" speciālistiem tiek prasītas arvien specifiskākās prasmes un zināšanas objektu realizācijā gan Latvijā, gan ārvalstīs.

"Turklāt lielākoties šos objektus varam dēvēt par sarežģītiem. Tā kā savā darbībā arvien esam uzrādījuši pozitīvas tendences, varam būt apmierināti, ka darbinieku augstā profesionalitāte un pieredze šajā specifiskajā nozarē ir ļāvusi mums sasniegt vērā ņemamus rezultātus, noteiktajā termiņā atmaksājot Valsts kasei pat lielāku līdzekļu daudzumu, nekā paredzēts Restrukturizācijas plānā," skaidro Gviljams.

"Reverta" kopējais parādu portfelis sadalīts starp Baltijas un NVS valstīm (lielākoties Krieviju), savukārt 60% parādu tiek atgūti Latvijā. Būtisku "Reverta" aktīvu daļu veido nekustamo īpašumu portfelis ar vairāk nekā 1000 īpašumu vienībām Latvijā un Lietuvā.

AS "Reverta" ir lielākais problemātisko aktīvu pārvaldītājs Baltijas valstīs. Kopš 2010.gada 1.augusta līdz 2013.gada 30.jūnijam "Reverta" no problemātisko aktīvu izstrādes un pārdošanas ir atguvusi vairāk nekā 460 miljonus eiro.

Kopumā 2008.gada rudenī finanšu grūtībās nonākušajā un valsts pārņemtajā "Parex bankā" valdība ieguldīja 1,218 miljardus latu, ieskaitot visus sākotnējos ieguldījumus un izsniegtos galvojumus. "Citadele" un "Reverta" pakāpeniski atmaksā ieguldījumus. Pašlaik valsts vēl nav atguvusi aptuveni 708 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!