Foto: DELFI
Līdz 14.novembrim iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs" pievienojušies 1158 uzņēmumi, kas kopā aptver vairāk nekā 10 000 tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietu visā Latvijā.

Iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs" pievienojušos uzņēmumu vidū ir gan lieli tirdzniecības tīkli, gan pavisam mazi veikaliņi reģionos, medicīnas pakalpojumu sniedzēji, kafejnīcas un restorāni, komunālo pakalpojumu uzņēmumi, kultūras iestādes un transporta uzņēmumi, paziņojumā medijiem informē iniciatīvas konsultante Ilze Salna.

Apmēram divas trešdaļas jeb 63% iniciatīvas dalībnieku ir uzņēmumi, kas reģistrēti Rīgā un Pierīgas reģionā, kur arī koncentrējas vislielākais uzņēmumu skaits. 14% iniciatīvu atbalstošo uzņēmumu reģistrēti Vidzemē, nedaudz mazāk jeb 12% - Kurzemē, nepilni 7% - Zemgalē, bet nepilni 5% - Latgalē.

Iniciatīvai pievienojušies arī gandrīz 100 komersanti, kuros kapitāldaļas pieder valstij vai pašvaldībām.

Informāciju par iniciatīvu var iegūt mājaslapā "www.godigs.lv". Tajā saņemti arī iedzīvotāju ieteikumi vairāk nekā 400 uzņēmumiem pievienoties iniciatīvai. Pievienoties iniciatīvai iedzīvotāji aicina gan tirdzniecības vietas, pārtikas ražotājus, zemnieku saimniecības, gan interneta veikalus, viesnīcas, skaistumkopšanas salonus un sporta skolas.

Iniciatīvas "Godīgs eiro ieviesējs" mērķis ir aicināt uzņēmējus veikt pareizu un precīzu cenu pārrēķinu un norādīšanu pirms un pēc eiro ieviešanas. Iniciatīvu koordinē Ekonomikas ministrija un sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadības konsultāciju uzņēmums "LEAD. Korporatīvā komunikācija", to atbalsta Latvijas Pasts un "Lursoft". Iniciatīvas Memoranda juridiskais konsultants - zvērināts advokāts Jānis Jurkāns (zvērinātu advokātu birojs "O.Cers un J.Jurkāns").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!