Foto: DELFI
Līdz 11.decembrim valsts un komersantu kopīgi uzsāktai iniciatīvai "Godīgs eiro ieviesējs", kuras mērķis ir aicināt uzņēmējus veikt pareizu un precīzu cenu pārrēķinu un norādīšanu pirms un pēc eiro ieviešanas, pievienojušies jau 1 210 uzņēmumi no visas Latvijas, Portal "Delfi" informēja iniciatīvas "Godīgs eiro ieviesējs" konsultante Ilze Salna.

To vidū ir gan lieli tirdzniecības tīkli, gan pavisam mazi veikali reģionos, medicīnas pakalpojumu sniedzēji, kafejnīcas un restorāni, komunālo pakalpojumu uzņēmumi, kultūras iestādes un transporta uzņēmumi.

Apmēram divas trešdaļas iniciatīvas dalībnieku ir uzņēmumi, kas reģistrēti Rīgā un Pierīgas reģionā, kur arī koncentrējas lielākais uzņēmumu skaits – 54% no visiem iniciatīvas dalībniekiem. 15% iniciatīvu atbalstošo uzņēmumu reģistrēti Vidzemē, nedaudz mazāk – 13% Kurzemē, desmit Zemgalē, savukārt astoņi – Latgalē. Tostarp pēdējo mēnešu laikā pieaugusi aktivitāte tieši no uzņēmumiem Kurzemē un Vidzemē.

Kā norāda iniciatīvas dalībnieks, uzņēmuma "Novada pica" pārstāvis Māris Savičs no Baldones, uzņēmumu pievienoties iniciatīvai pamudinājuši klienti. Uzņēmums eiro ieviešanai gatavojas ļoti nopietni un aktīvi. Iesaistīšanās iniciatīvā "Godīgs eiro ieviesējs" ir apliecinājums, ka tikai kopīgi sadarbojoties mēs spēsim nodrošināt mierīgu, caurspīdīgu un saprotamu pāreju uz jauno maksāšanas līdzekli - eiro. "Tostarp pirmās veiktās inspekcijas pārbaudes lieku reizi apliecināja, ka esam 100% godīgi eiro ieviesēji", uzsver Savičs.

Iniciatīvai pievienojušies arī 114 komersanti, kuros kapitāldaļas pieder valstij vai pašvaldībām – arī valsts un pašvaldību uzņēmumos iedzīvotāji var rēķināties ar godīgu cenu pārrēķinu no latiem uz eiro.

Iniciatīvu "Godīgs eiro ieviesējs" koordinē Ekonomikas ministrija un sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadības konsultāciju uzņēmums "LEAD. Korporatīvā komunikācija", to atbalsta "Latvijas Pasts" un "Lursoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!