Foto: DELFI
Latvijas Attīstības finanšu institūcija "Altum" ir kļuvusi par Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) asociēto biedru atbilstoši sava juridiskā statusa izmaiņām, portālu "Delfi" informēja LKA sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Melnace.

Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka" kopš 2014.gada 1.janvāra atbilstoši akcionāra – valsts – lemtajam mainīja statusu un nosaukumu, atteicās no bankas licences un kļuva par valsts akciju sabiedrību "Latvijas Attīstības finanšu institūcija "Altum"".

Tā kā par LKA biedriem atbilstoši statūtiem var būt tikai Latvijā reģistrētas bankas un ārzemju banku filiāles, "Altum" mainīja statusu arī LKA un kļuva par otro asociēto biedru. Tagad LKA ir 21 biedrs (17 Latvijā reģistrētas bankas un 4 ārzemju banku filiāles), kā arī divi asociētie biedri

LKA ir biedrība, kurā uz brīvprātības principa pamata apvienojas Latvijā reģistrētās bankas un ārzemju banku filiāles. Tā dibināta 1992.gada 23.jūlijā. Asociācijas mērķis ir sekmēt Latvijas banku sistēmas nostiprināšanu un attīstību, koordinējot banku kopējo problēmu risināšanu, pārstāvot banku kopējās intereses valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī vietējās un starptautiskajās organizācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!