Foto: stock.xchng
Turpmāk likumi, kas paredz nodokļu likmju izmaiņas, proti, nodokļu palielināšanu vai samazināšanu, nodokļu administrēšanas procedūras vai ar kuriem noteic jaunus nodokļu objektus, būs jāpieņem tā, lai tie stātos spēkā ne agrāk kā pusgadu pirms jauno normu ieviešanas reālajā dzīvē.

Turklāt nodokļu likmes drīkstēs mainīt ne biežāk kā vienu reizi gadā.

To paredz pirmdien, 2.jūnijā, Ministru kabineta komitejā akceptētās izmaiņas likumā ”Par nodokļiem un nodevām”. Izmaiņu mērķis ir nodokļu sistēmas stabilitātes nodrošināšana.

Jāņem gan vērā, ka ierobežojumi nodokļu likmju un ar nodokļiem apliekamo objektu izmaiņām neattieksies uz gadījumiem, kad nodokļi tiks mainīti, lai nekavējoties reaģētu uz ekonomiskās vai sociālās situācijas pārmaiņām, vai ja grozījumi nepieciešami, lai iedzīvinātu ES tiesību aktos noteikto.

Grozījumi, par kuriem vēl lems valdība un Saeima, arīdzan noteic ierobežojumus nodokļu atvieglojumu noteikšanai – tie būs jānosaka ar konkrētu mērķi un gadījumos, kad atvieglojumi tiek ieviesti ar mērķi sasniegt noteiktus rezultātus vai nodokļu maksātāju rīcības maiņu, atvieglojumiem būs jābūt terminētiem, tas ir, noteiktiem uz konkrētu laiku, kurā šo mērķi iecerēts sasniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!