Foto: LETA

Pirmdien, Eirogrupas sanāksmes laikā finanšu ministri apsprieduši Latvijas Vispārējās valdības precizēto budžeta plāna projektu 2015.gadam un to novērtējuši atzinīgi, informēja Finanšu ministrija (FM).

"Mēs atbalstām EK pozitīvo novērtējumu precizētajam Latvijas Vispārējās valdības budžeta plāna projektam. Esmu gandarīts, ka, veidojot 2015. gada valsts budžeta projektu, tika ievēroti ne tikai fiskālie likumi, bet arī EK sniegtās rekomendācijas. Mēs neapstāsimies pie sasniegtā, bet turpināsim ievērot fiskālo disciplīnu, lai nodrošinātu stabilu ekonomikas attīstību," norādījis finanšu ministrs Jānis Reirs.

FM arī norādīja, ka decembrī Eirogrupa aicinājusi uz fiskālās koordinācijas procesa otro kārtu, kas iedibināts ar "Div-pakas" regulu par budžeta izvērtēšanas procesa stiprināšanu. Šis process ietvēra EK viedokli par 2014. gada 15. oktobrī Latvijas aizejošās valdības iesniegto budžeta plāna projektu, kas bija sastādīts pie nemainīgas politikas.

Jau ziņots, ka Latvijas jaunā valdība 22.novembrī iesniegusi atjaunoto budžeta plāna projektu. To nebija iespējams pilnībā izanalizēt uz Eirogrupas decembra sanāksmi, tāpēc atzinums tika sniegts šajā Eirogrupas sanāksmē, informēja FM.

Kā Eirogrupa skaidro savā paziņojumā, Latvijas piemērs parāda to, ka budžeta plāna projektu novērtēšana ir kļuvusi par reālu instrumentu. Tāpat paziņojumā pausta atzinība EK mērķtiecīgajam darbam, kas nodrošinājis atjaunotā plāna padziļinātu izvērtēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!